menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

JAPANSE DUIZENDKNOOP

Ga naar meest recente reactie

skimpie

Skimpie

Hoi , wij zitten met een groot probleem in onze tuin! Wij zijn net verhuisd (2m.) naar een nieuwbouw en onze tuin verwoekerd zich met Japanse duizendknoop! Ik heb al opzoekingen gedaan op't internet hoe best te bestrijden, maar blijkbaar is het hopeloos
We hebben al geprobeerd met maaien, maar het schiet na één week al geweldig terug op! Nu zijn we aan't overwegen om Rond- up te gebruiken, hoewel ik er tegen ben. Maar het is zo hardnekkig dat we niet anders kunnen en vrees zelfs dan nog.
Heeft iemand van jullie ook te kampen met dit probleem of gehad? Of weet iemand toch een wondermiddel, laat het mij dan zo snel mogelijk weten!
Alvast bedankt!!
zondag 8 juni 2008 - 12:22
Matabish

Tekst aangepast

Matabish

Van harte [afbeelding verwijderd niet-https] skimpie, op dit leerrijke en gezellige tuinforum!!
Oppassen voor verslaving want dat is een algemeen kenmerk van dit forum!![afbeelding verwijderd niet-https]

Ik heb alvast even rondgekeken om je te kunnen helpen en vond dit artikel:
"- Bestrijding
De Japanse duizendknoop is op veel plaatsen ongewenst en bijna onuitroeibaar. Bestrijding is gebaseerd op (een combinatie van) 3 taktieken en is een meerjarenplan (minimaal 3 jaar):


maaien en afvoeren: best omstreeks bloeiperiode (augustus tot september) of meermaals per jaar. Opgepast: het maaisel mag niet vermengd worden met gewoon groenafval, daar elk stukje opnieuw kan uitlopen tot een nieuwe kolonie!
Bij meermaals maaien is eenmaal per 4 weken maaien erg effectief: de plant wordt dan gemaaid als er veel energie in nieuwe spruiten is gestopt, maar deze spruiten nog geen energie aan de wortels terug hebben kunnen leveren.

bedekken: best in het begin van de winter door te bedekken met een flexibele, niet-lichtdoorlatende materie. Opgepast: de randen van de oude stengels zijn messcherp en prikken makkelijk doorheen de meeste materialen! Niet-flexibele materialen (bv. betonplaten) moeten absoluut glad zijn, want de minste spleet is genoeg om de plaat te doen barsten.
chemisch: producten op basis van glyfosaat kunnen bijdragen aan de bestrijding. Deze producten veroorzaken enkel een verzwakking van de plant en doden deze niet. Toepassing gebeurt via verneveling, bestrijken van verse (!) snoeiwonden of injectie in pas afgesneden stengels.
Uitgraven is niet efficiënt en zeer arbeidsintensief . -"

De meer gespecialiseerde forumleden zullen ook nog wel van zich laten horen, maar ja...'t is week-end hé en nu het minder regent zitten die allemaal in hun tuin, dus verdere hulp zal wel voor maandag zijn!

Vriendelijke groetjes,
Matabish.

zondag 8 juni 2008 - 16:25
skimpie

Skimpie

Matabish,
Bedankt alvast voor je leuke verwelkoming en reactie op mijn vraag !

Ikzelf heb ook nog wat opgezocht en we zijn tot beslissing gekomen om rond-up te gebruiken! Dit weekend hebben we al gesproeid en vlg week gaan we dat weer doen als het *weer* het toelaat.
We gaan dit heel de zomer aanhouden en mss kunnen we dan tegen sep. gras zaaien! Hopelijk is tegen dan de Japanse duizendknoop uitgestorven, want nu is het echt verschrikkelijk! Onze tuin is 230 m² en er is +/- 100m² verwoekerd met...., ja je weet het.

groetjes en nog een fijne dag


skimpie
dinsdag 10 juni 2008 - 09:56
deHaan

DeHaan

Niet eerder spuiten dan de nieuwe scheuten een cm of 10 lang zijn.
Elke week spuiten kost een hoop geld, een hoop tijd en het werkt dan niet.
dinsdag 10 juni 2008 - 21:50
skimpie

Skimpie

Bedankt voor de tip, deHaan!
Ga er zekers rekening mee houden
woensdag 11 juni 2008 - 09:32
BR0885P

BR0885P

Als men dit onkruid wil bestrijden moet men met Bayer clear up of roundup in een droge periode de bladen bespuiten, na enige dagen verkleuren de bladeren en na 2 weken verdorren deze, daarmee is het onkruid nog niet weg want men moet bovenstaande behandeling herhalen als er nieuwe uitlopers te zien zijn en deze minimaal een heel blad hebben, bespuit het blad voorzichtig want u wilt de hier onderstaande sierplantjes immers niet bestrijden, het is vrij nauwkeurig werk, deze middelen zijn vrij radicaal maar helpen perfect. Na deze werkwijze is het op de behandelde plaatsen bij mij na de winter niet meer teruggekomen. Hoewel de japanse duizendknoop nog wel voorkomt in andere stukjes van mijn tuin is deze toch bijna weg, maar men moet alert blijven.
woensdag 9 mei 2012 - 14:13
sirius

Sirius

??? heel oude koe!!!

"Antwoord op 11/06/2008 om 09:32
woensdag 9 mei 2012 - 21:20
Adrienne

Adrienne

Beste Sirus

Voor mensen die op het forum een antwoord komen zoeken, kunnen oude koeien zeer nuttig zijn hoor.
Dus laat maar komen zou ik zeggen
donderdag 10 mei 2012 - 07:24
sirius

Sirius

ja, vooral als antwoord al gegevn is op 10/6/2008
donderdag 10 mei 2012 - 12:05
Loods62

Loods62

En toch is het interessant voor mensen die net komen kijken op dit forum, of het inderdaad lukt om deze hardnekkige plant met de aangegeven methodes uit te roeien. Dus lukt het uiteindelijk met round up, inspuiten ofwel aanbrengen met penseel? En dan niet toppen of eerst toppen? En helpt het om de plant te ontmoedigen door hem elke keer dat ie de kop op steekt, zo diep mogelijk weg te steken. Ik heb deze griezel al jaren in de tuin maar wil hem nu definitief helemaal verwijderen. Er zijn veel suggesties te lezen op dit forum, maar dan gaat zo'n discussie uit en dan wil je toch weten hoe het is afgelopen! Alvast bedankt.
donderdag 24 mei 2012 - 20:17
sirius

Sirius

huh????? hetzelfde antwoord in 2012 is verser dan dat van 2008? LOL!
Wie net komt kijken ziet noch het ene noch hat andere als hij/zij niet zoekt.
het geeft enkel redundant informatie, 1000x hetzelfde ...
donderdag 24 mei 2012 - 23:31
gizzegiz

Gizzegiz

Uitgraven is geen optie: de plant kan tot 3 m diep wortelen en een vergeten stukje wortelstok kan terug uitlopen. Elke week maaien, alles afdekken met (niet gebarsten!) betonplaat, of er geiten bij zetten: die lusten deze invasieve plant!
dinsdag 21 mei 2013 - 13:44
Roeli

Roeli

Beste Sirius.
Ik denk toch echt dat een nieuw lid niet weet dat er in 2008 al een antwoord is gegeven op de vraag die hij nu stelt . Ook heeft een nieuw lid geen idee hoe en/of en waar hij iets op dit forum op moet zoeken. Natuurlijk, er zijn altijd mensen die zoiets zomaar weten, maar niet iedereen is zo slim als jij.
Van vragen wordt je wijs, Sirius En er bestaan geen domme vragen. Alleen domme antwoorden.
Sorry, maar dit moest mij even van het hart.

groetjes Roeli
dinsdag 21 mei 2013 - 16:43
sirius

Sirius

M'n beste, laat mij niet lachen!!! EEN bijdrage om het jaar of nog erger? De kans is groot dat de originele vraagsteller zijn mosterd al lang ergens anders haalt! IK stel mij daarbij trouwens de vraag of de gemiddelde computergebruiker echt nog nooit gehoord heeft van "google"!!!!

Uw redenering slaat trouwens nergens op! Als een nieuw lid een antwoord leest uit 2008 (of enig ander jaar trouwens) op zijn vraag waarom zou die dan in 's hemelsnaam nog zo onnozel moeten zijn om de ganse zaak nog eens te herkauwen VIER jaar later? Dit lijkt mij gewoon bezigheidstherapie uit verveling, door sommigen ook wel "eindeloos geouwehoer" genoemd!
( begrip/ouwehoeren )

Wat trouwens een pest is dat is dat nieuwe en oude leden niet eens de moeite doen om het archief te raadplegen maar alles liever nog eens dunnetjes overdoen! Als resultaat staat er in dit forum honderdduizend maal hetzelfde!

Allez, tot volgend jaar dan maar!!!
dinsdag 21 mei 2013 - 18:47

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon