Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Omdat ik weet dat "kakkerlak" voor paniekreacties kan zorgen, had ik net de tekst hierboven aangepast met een link naar wat meer uitleg van WUR (Wageningen University and Research).
Daar lees je o.a. hoe dit inheems diertje mogelijk binnen is geraakt. Ook dat die soort zich binnenshuis niet kan handhaven en dus geen langdurige plaag zal vormen.
Mooi dat je hem weer buiten hebt gezet! (Hij is daar een pak nuttiger dan binnen.) Heel wat mensen zouden hem vermorzeld hebben.
Kijk eventueel na langs waar hij binnen is geraakt om te vermijden dat zijn broertjes en zusjes hem volgen.
Zeker als het met een lading brandhout naar binnen is gebracht, is de kans groot dat je er meer zal vinden. Als je ze buiten zet, is een plaatsje waar herfstbladeren mogen blijven liggen ideaal.