Bij mij gaat dat hier zo makkelijk niet hoor dames
.
De beste manier is eigenlijk eitjes uitblazen en opvullen met mosterd, maar dan ben je nog niet zeker want ik had kippen die het echt niet lusten maar ik had er dan die niet liever aten.
Dus dat is zo'n tweestrijd.
Meestal wanneer de kippen eieren aanpikken en opeten ligt dit vaak aan het feit dat er een te veel eieren liggen die dan nog eens langdurig blijven liggen.
Wat dan ook weer kan is dat wanneer de kip een ei legt, het ei ergens op stoot en vaak barst.
Wanneer het gebarsten is en de kippen zien dit, zullen ze zoiezo het ei opeten,dus zorg ervoor dat het legnest niet te veel opsteeksels bevat.
En vooral veel stro of dergelijke leggen.
Want wanneer een kip haar ei legt, is de schelp nog zacht.
Het is maar wanneer het ei in contact komt met zuurstof dat het gaat harden.
Inderdaad is het ook zeker niet overbodig om kalk bij te geven, maar ik wil dan toch nog iets toevoegen.
Eierschelpen mogen gegeven worden, als ze maar genoeg gedroogde zijn.
Omdat de kip dan de geur niet herkent en het gewoon opeet.
Dus geen probleem, altans ondervind ik hier toch.
Voila, veel geluk want dit kan best enige tijd duren
Vriendelijke groetjes
Angelo