menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Portugese laurier ziek?

ÜmitÜnal15

ÜmitÜnal15

Hoi,

Sinds 1,5 jaar een portugese laurier haag staan van 2m hoog. Ze zijn goed aangeslagen maar heb er twee tussen staan die er moeite mee hebben. Ze blijven aardig smal en gelig. In de bloei doen ze het wel maar worden niet zo vol als de andere. Iemand enig idee wat dit kan zijn? En wat ik er aan kan doen?

Advies is welkom.

Groet Umit

Struiken & Bomen

dinsdag 19 oktober 2021 - 12:49
Tuinprins

Tekst aangepast

Tuinprins

Zou eventueel om Pseudomonas syringae kunnen gaan. Dit is een bacterieziekte die de laatste jaren meer en meer voorkomt bij zowel de kerslaurier als de Portugese laurier. Meestal gaat deze aantasting ook gepaard met bruine verkleuringen op het blad, soms zie je ook gomachtige substantie op de stam of takken. Vooral dit jaar, met een neerslagrijke zomer, zijn er meer meldingen van het toeslaan van deze aantasting.

Een betere foto van het blad is gewenst want het hoeft geen Pseudomonas te zijn.Bij een flinke haag moet je altijd rekening houden dat er een aantal planten, om wat voor reden dan ook, het matig of niet doen. Dit geldt vooral als de planten al wat groter waren (kleinere planten slaan in de regel makkelijker aan).

Tegen Pseudomonas syringae is door de particuliere tuinier weinig te doen.

Gegroet, de tuinprins

woensdag 20 oktober 2021 - 07:27
WiPe

WiPe

De vraag is hoe het zit met de standplaats. Hoeveel ruimte hebben die daar of zitten er eventueel verharde lagen in de bodem. Als je daar niks aan doet, is al de rest symptoombestrijding. Daar heb je ook niks aan.
donderdag 21 oktober 2021 - 11:58

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon