menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Struiken oostmuur

Ga naar meest recente reactie

Henk-Willem

Henk-Willem

Tegen een muur op het oosten (alleen zon in de ochtend) zou ik graag laagblijvende stuiken / heesters planten om het e.e.a wat op te fleuren. Het is er echter vrij droog vanwege de overstek van het dak. Grond is wat zanderige klei (nu ligt er echter nog plaatzand bovenop omdat er een rij tegels lag).
Tips welke struiken (of vaste planten) zouden passen? Liefst niet veel hoger wordend dan het trasraam (de bruine stenen).

Struiken & Bomen

donderdag 21 mei 2020 - 23:23
Tuinprins

Tuinprins

De meeste planten zul je van water moeten voorzien anders gaan ze het op termijn niet redden.

Van struiken/heesters zou Sarcococca kunnen. Wel graag niet te droog in de zomer. Verder Viburnum davidii en diverse laagblijvende vormen van Euonymus japonicus.

Bij kruidachtige vaste planten heb je meer keuze o.a. Geranium phaeum, macrorrhizum en nodosum. Verder varens in diverse soorten, Helleborus, Epimedium etc.

Gegroet, de tuinprins
vrijdag 22 mei 2020 - 05:07
Chrisvn

Tekst aangepast

Chrisvn

Misschien een gedachte - heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd, maar wij hebben een regenton waarbij je zo'n vulautomaat ertussen hebt. Werkt dat ook niet met een buis(je) naar de wortels van de plant onder die overstek? Dan hoef je die planten wellicht niet handmatig te gieteren en pakken ze gewoon wat van de regenpijp als het regent.
vrijdag 22 mei 2020 - 07:40
Henk-Willem

Henk-Willem

Dank voor de tips!
vrijdag 22 mei 2020 - 21:54
Lino

Tekst aangepast

Lino

Hypericum 'Hidcote' doet het daar ook goed. Verdraagt goed droogte.
zaterdag 23 mei 2020 - 11:57

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon