Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/3/struiken-bomen/67697/sippe-portugese-laurier

menu
Tuinadvies
0

Sippe Portugese laurier

Betuwsetuin

1,5 jaar geleden hebben wij samen met onze buren de oprit wat gezelliger gemaakt, door een border te maken tussen de garages in. Hierin hebben wij 4 Portugese laurier bomen op stam in gezet en op de bodem viburnum Tinus. 2 groenblijvers, om het hele jaar door kleur te hebben.
Nu doet de Laurier boom en de Viburnum die tegen de garage aan staat het best goed. Mooi donker groen en veel blad. De andere 3 laurier bomen en de viburnum richting de oprit zien er sip en zielig uit. Groen/geel blad en weinig blad. Hoe komt dit en hoe lap ik ze weer op?

maandag 17 februari 2020 - 13:29

Tuinprins

Te nat? Het zou kunnen dat die plantstrook als een soort doucheput/waterafvoer werkt. Sinds oktober is het redelijk nat. Vermoedelijk loopt het afschot van de bestrating richting de plantstrook. Dichter bij de garage loopt er minder water naar de plantstrook. Het is ook mogelijk dat de drainage van de plantstrook dichter bij de garage beter is als meer naar de straat toe.

Viburnum tinus heeft goede drainage nodig. Als de plant te nat staat leidt dat vaak tot aantasting van de wortels waardoor de plant gaat kwijnen.


Gegroet, de tuinprins
dinsdag 18 februari 2020 - 07:06

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken