menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Vlierbessenstruik.

zico

Zico

Ik heb onlangs de smaak
en de andere voordelen van vlierbessensiroop ontdekt en ben van plan om een struik te plaatsen in de tuin. De bedoeling is dan om zelf bessen te kunnen oogsten. Hebben jullie tips over de eventuele plaats om de struik te planten? Of over wanneer ik zou kunnen oogsten, na een jaar of twee jaar? Grts,
dinsdag 12 november 2019 - 18:44
Tuinprins

Tuinprins

Standplaats: zonnig tot halfschaduw. Hoe meer zon, des te meer bloemen. Vlierstruiken houden niet van verplanten dus het beste meteen op de juiste plaats zetten.

Wanneer de struik voor het eerst gaat bloeien is afhankelijk van de leeftijd van de struik. Zaailingen doen er in de regel langer over om voor het eerst te bloeien dan gestekte planten.

Van de vlierbes zijn er geselecteerde soorten ('cultivars') op de markt met grotere bloemschermen en/of bessen (o.a. Sambucus nigra Korsor en S. n. Haschberg).

Houdt er rekening mee dat vlieren gevoelig zijn voor een aantasting van de zwarte bonenluis. Zodra je deze actie ondernemen: het gedeelte waarop ze zitten wegsnoeien of spuiten met een biologisch anti-luizenmiddel.

Tot slot: bij het zoeken naar planten op het internet het beste (ook) de Latijnse naam gebruiken. In jouw geval dus Sambucus nigra.


Gegroet, de tuinprins
woensdag 13 november 2019 - 07:12
Stevens

Stevens

Je kan ook herlijke siroop maken van de witte schermblemen in het voorjaar.
maandag 18 november 2019 - 17:15

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon