menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Heg vernield

Ga naar meest recente reactie

Mokie

Mokie

Onze nieuwe buren vonden het nodig om zonder overleg met de motorzaag onze heg te snoeien. Hebben jullie tips om het weer zo snel mogelijk dicht te krijgen?

En weet iemand wat voor soort (laurier) heg dit is?

Alvast bedankt,
Monique

Struiken & Bomen

zaterdag 23 maart 2019 - 16:11
LT

LT

Verhuizen....
zaterdag 23 maart 2019 - 16:46
Tuinprins

Tuinprins

Een goede buur is beter dan een verre vriend.

De vraag is hoe de nieuwe buren er toe zijn gekomen om jullie heg te snoeien. Hingen er takken van jullie heg boven de grond van de buren en vonden zij dat die in de weg zaten? Dachten zij dat het een gemeenschappelijke haag was en dat ze daarom hun kant konden snoeien? Of zijn het aso's?

Ik zou in ieder geval met de nieuwe buren gaan praten. NOOIT met een 'kwaaie kop' doen want dan sla je waarschijnlijk niet de juiste toon aan en zeg je misschien dingen die je niet had willen zeggen. Dus alles even laten bezinken en dan pas naar de buren gaan. Wel duidelijk zeggen dat je dingen in overleg wil doen.

De heg herstelt zich maar dat zal 1 à 2 jaar duren. Welke laurierkers soort het is, is zo niet te zeggen. Meest gebruikte laurierkersen voor hagen zijn: Prunus laurocerasus 'Caucasica' en Prunus l. 'Rotundifolia'. Het blad van 'Caucasica' is wat smaller dan dat van 'Rotundifolia' en doorgaans ook wat meer donkergroen van kleur.


Gegroet, de tuinprins

zaterdag 23 maart 2019 - 19:17
Mokie

Mokie

Beste tuinprins,

Dank voor je reactie. We hadden al met de buren gepraat over achterstallig onderhoud van hun tuin. Ook onze hulp aangeboden. Er moesten nog een paar takken van onze heg weg worden gesnoeid bij het garagedak. Dat wilden zij wel doen. Dit is t resultaat....

Ze snappen niet dat we booos en verdrietig zijn.
Volgeens hen hebben we er geen kijk op en zit het deze zomer weer dicht.....
zaterdag 23 maart 2019 - 22:40
Dunya

Dunya

Dat is niet snoeien maar een gat maken.
zondag 24 maart 2019 - 10:50
Tuinprins

Tuinprins

Met een ketting/motorzaag is het lastig dunne, buigzame takken van een haag te snoeien. Ik denk daarom dat ze wat meer naar onderen zijn gegaan waar de takken wat dikker zijn. Hoe het ook zij: dit 'snoeiwerk' valt onder de noemer asociaal gedrag.

Sterkte en ik hoop dat de buren zich in de toekomst weten te gedragen.


Gegroet, de tuinprins
zondag 24 maart 2019 - 11:52

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon