menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Thuya haag

labke

Labke

Onze thuya haag heeft ergens last van! Al een paar jaar sterft hier en daar een tak af en het jaar later is de hele plant bruin. Het bruin worden begint eerder boven aan de struik. De haag wordt ieder jaar gesnoeid .Ze staat al ruim 20 jaar en heeft nooit veel meststoffen gehad, zou dit een oorzaak kunnen zijn? Zou een goede laag compost de haag kunnen redden?
Kunnen nieuwe kleine thuya planten opgroeien tussen de 2 meter hoge haag om de ontstane gaten op te vullen?
Alvast bedankt voor reacties.
dinsdag 1 mei 2007 - 20:47
shewa

Shewa

Tot twee jaar terug hadden we hetzelfde probleem , bruin worden en afsterven , opnieuw aanplanten, na een tijdje gingen ze dood . Tot iemand van een tuincentrum ons zei dat dit door een schimmel veroorzaakt werd .

We hebben dan voor het opnieuw aanplanten , eerst de plantgaten gemaakt en twee keer om de twee weken aangegoten met "Alliette ", dit is een product tegen het afsterven van o.a coniferen en heideachtige , je vindt het in de tuincentra en ook in de Brico , een maand later nog eens het product aangegoten .

Ik zou zeker nu al de haag aangieten met dit product en binnen een maand nog eens , na de behandeling gieten zodat het product in de grond trekt .

Succes
maandag 14 mei 2007 - 05:13
labke

Labke

bedankt voor het advies, ik ga het zeker uitproberen.
dinsdag 15 mei 2007 - 01:40
shewa

Shewa

Graag gedaan !
woensdag 16 mei 2007 - 04:53

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon