Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik woon in Tienen en uit onze waterleiding komt verschrikkelijk hard water. Voor mijn aquarium had ik een speciale osmosepomp die me toeliet water te ontharden.
In de tuin heb ik ondertussen enkele planten gezet die zuurminnend zijn (onder meer een camellia), en de kinderen hebben vier vleesetende planten die ook geen kalk verdragen.
Ik moet dus zacht water hebben.
De meest voor de hand liggende oplossing is een regenwatervat, en dat ga ik hier ook wel installeren, maar ondertussen zou ik toch graag enkele tips hebben ...
Wel Esem ik denk dat je een vergissing maakt,dit is een door denkertje, je geeft de raad van het water te koken,denk eens na als je dat water kookt wat gebeurd er dan, het water verdampt maar de kalk verdamt niet mee,dus minder water met meer kalk,dat wil zeggen dat het water nog harder wordt,of hoe zie jij dat.Guido natuurmanjak
ik ben volledig akkoord met natuurmanjak, koken heeft geen zin
dat van die rabarberbladeren lijkt mij meer te kloppen. Mensen met kalktekort worden afgeraden om vaak rabarber te eten omdat dat zou ontkalken
sugar , een leuke avator , is dat een stadstuintje??
Volgens mijn mening kristeliseerd kalk bij koken van water waardoor ontkalking,denk maar eens aan de reklame over wasmachienes waar de weerstand aangestast word door kalkafzetting als gevolg op opwarming water,eveneens een grote vijand van centrale verwarming waar regelmatig kalkaanslag of ketelsteen optreed bij opwarming van hard water in boilers en leidingen.
je kan ook ontharden met azijn maar wees voorzichtig koop ph strips en controleer dat deze niet te laag komt en zuurminnende planten gaan niet gelukkig zijn met hard water
http://www.uhasselt.be/scheikunde/onderwijs/Toepassingen/Toepassingen%20-%20classificatie%20stoffen.htm Dag allemaal hier heb je een link waar je de zuren kan vinden om water te ontharden,gans langs onder, voorbeeld zoutzuur vernietigt kalk het zijn zuren die in menselijk voeding wordt gedaan,experimenteren is hier de bootschap,probeer dat in 10 liter water,met en druppelteller laat je eerst tiendruppels zoutzuur er in vallen en meet na, niet genoeg per vijf dan tot je water de juiste hardheid heeft, maar met je vijver ga je anders te werk,weet hoe veel water je vijver bevat, je weet hoe veel druppels je in de tien liter water hebt gedaan,dus weet je ook hoe veel druppels je in je vijver moet doen, nu deel je het aantal druppels in dertig delen,begin met een dertigste aantal druppel meet na en kijk hoe uw vissen er op reageren,aan de vissen niets te zien na een week terug een dertigste druppels,je zal er dus dertig weken overdoen om zeker te zijn dat de neutralisatie geen effect heeft op je vissen,mischien kan het sneller maar,hou vooral je vissen in het oog ze moeten vlijtig en snel blijven,anders snel terug verharden en weet je het limiet,aan u de eer Guido natuurmanjak