menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Cornus

Peppody

Peppody

hallo,
kan iemand mij vertellen welke boom hier in mijn tuin groeit? Iemand heeft mij eens verteld dat het een cornus is. Echter ik heb nog nooit geen bloemen in deze boom gehad en ik word 'm dan nu ook een beetje 'zat'. Het wordt steeds groter, heb 'm express vorig jaar en dit jaar niet gesnoeid om te zien of het dan wel bloeit maar helaas....

Wat is dit, en als het een cornus is, waarom bloeit deze dan niet? En welk soort is het?

Alvast bedankt!!

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 4 juni 2010 - 23:28
u857287

U857287

hallo

zou wel eens een cornus kunnen zijn, welke weet ik ook niet, er zijn zoveel soorten, maar niet te snel uitgooien, het kan soms wel 5 jaar duren eer hij bloeit en dan is hij ook wel prachtig,

onze bloeide dit jaar voor de eerste maal, een cornus florida "daybreak", en heel mooi, heeft ook wel enkele jaren gestaan eer hij bloeide.

succes ermee

lieve
zondag 6 juni 2010 - 18:21
Polplastron

Polplastron

Dat lijkt mij ook een Cornus te zijn. Ik denk aan soorten al kousa en zo ..., maar een juiste identificatie is inderdaad pas mogelijk na de bloei.
dinsdag 8 juni 2010 - 19:44
Peppody

Peppody

oké, bedankt! Dan ga ik hem in het najaar maar verplanten want het staat nu vlak naast een pad en dat is niet echt handig. Ik heb gelezen dat het behoorlijke struiken/bomen kunnen worden en als ik dan toch nog een paar jaar op bloemen moet wachten kan de struik maar beter op een definitieve plek staan.

Bedankt voor de reacties
dinsdag 8 juni 2010 - 20:08

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon