menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bolvormige boom in voortuintje

ksc

Ksc

Ik zou in ons voortuintje een aantal boltrompetbomen willen planten. Het voortuintje is echter ook de plaats waar alle nutleidingen en rioleringen onder liggen, alsook de mazouttank. Is er zoiets als een gulden regel die zegt hoe ver je van die dingen moet wegblijven bij planten van dergelijke boompjes?

Veelal zie je dergelijk bolvormige bomen omgeven door lage haag in meerdere soorten waarbij elke soort een laag rond de boom vormt. Welke zou je hiervoor gebruiken?

Alvast bedankt voor de aanbevelingen
woensdag 30 augustus 2006 - 23:07
Wendy

Wendy

Bij ons staan de catalpa's ook op zo'n 'moeilijke' plaats. Ze staan op een laag steengruis van 2m diep en eveneens tussen mazoutleidingen. tot nu toe nog geen problemen gehad! Het is een boom die zeer oppervlakkig wortelt. Bovendien als de wortel een steentje tegenkomt, groeit hij er mooi omheen.
Het is dus ook veilig om hem dicht tegen je huis te zetten, hij duwt niets omhoog. Die wortels zoeken gemakkelijk hun weg, dus denk ik niet dat je je veel zorgen hoeft te maken voor de leidingen ed. Zorg wel dat hij uit de wind staat want de mijne waaien bijna jaarlijks kapot!
grts Wendy
donderdag 31 augustus 2006 - 09:58
sylvain

Sylvain

de catalpa is een boom die heel hoog zit en mag niet te diep geplant worden en heel goed verankeren zoals wendy zy doen zoals op de foto tot de stam sterk genoeg is om de wind te trotseren groetjes sylvain
zondag 3 september 2006 - 20:38

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon