menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Prunus

berge57

Berge57

Beste Tuinvrienden ,wil graag een Foto van deze Prunus ceracifera Nigra vroeger {atropurpurea} als ik het goed heb.Moet deze ook snoeien hij is wat verwaarloosd ,dan kan zeker voor de Winter nog ????Mijn dank
Groetjes Peter
zondag 7 september 2008 - 12:03
hugo

Hugo

deze prunus snoei je direct na de bloei, bloeit op het blote hout, dan komen de blaadjes, en kan je de kruin met 1/3 insnoeien en fatsoeneren,, dus in het voorjaar snoeien

groetjes
zondag 7 september 2008 - 14:23
WiPe

WiPe

Omwille van de kans op loodglans worden kersen, pruimen en perzikken niet in het voojaar maar in de zomer gesnoeid. Dat zijn alle drie Prunus-soorten, net als je Prunus cerasifera 'Nigra'. Je kan dus gerust stellen dat jou Prunus om dezelfde reden niet in het voorjaar mag gesnoeid worden.
Bovendien heeft Prunus cerasifera 'Nigra' de neiging om erg veel waterlot te vormen. Bij zomersnoei wordt er minder waterlot gevormd, een tweede reden om in de zomer te snoeien.
Bovendien is een derde wegsnoeien veel te veel. Zulke zware snoei leidt alleen maar tot meer waterlot, waardoor de boom absoluut niet mooier wordt.

Je kan een aantal takken wegsnoeien, of inkorten tot op een zijtak. Let er opd at je nooit meer dan 20 % van de bladmassa wegsnoeit.
zondag 7 september 2008 - 20:59

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon