Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/29/fotos-van-uw-tuin/46921/mijn-moestuintje

menu
Tuinadvies
0

Mijn moestuintje

Ga naar meest recente reactie

Hilde1741

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

maandag 21 mei 2012 - 19:51

Gehenna

Ziet er goed uit!
maandag 21 mei 2012 - 21:04

Hilde1741

Dankjewel... moet alleen allemaal nog goed gaan groeien

Eerste jaar dat ik deze bakken heb trouwens... leek me wel praktisch.
dinsdag 22 mei 2012 - 08:01

Feniks

Ik weet dat die bakken een hype zijn, en dat ze misschien ook praktisch zijn, maar als je de plaats hebt, waarom dan niet opteren voor een echt moestuintje? Da's toch veel mooier?

[afbeelding verwijderd niet-https]
dinsdag 22 mei 2012 - 09:24

Hilde1741

Ik vind het vooral praktisch dat ik niet zo vaak hoef te staan schoffelen en dat het zaaivlak toch net iets hoger ligt waardoor ik minder diep moet bukken (ruglijder). Nu beperkt het zich ook tot het onderhoud van deze bakken. De rest valt nogal mee gezien het schorsdek. Op deze manier kan ik lekker op de knieën gaan zitten en zonder probleem de bakken onderhouden. Voor mij is dit echt ideaal.

En ja, een hype, dat klopt, maar ik doe het niet omdat het een hype is, wel omdat het voor mij een mooie oplossing is. Ik deed het eerdere jaren al in bakken en potten, maar nu ik de plaats heb ben ik overgeschakeld op deze houten constructies. Bijkomend voordeel is dat de grond in de bakken sneller opwarmt.

dinsdag 22 mei 2012 - 12:41

Jdcoster

Ik ben er nu ook mee begonnen en om nog een andere reden eigenlijk: Ik vind dat het een mooie structuur aan de moestuin kan geven. Het is eens iets anders dan groentenperken met buxus rond.

Uw moestuin kan wel nog wat beter benut worden, ook in de hoogte (pergola's voor klimbonen of bramen en druiven er in verwerkt bvb.).
Bijgaande foto als voorbeeld, is de tuin van een vriend.[afbeelding verwijderd niet-https]

Straks neem ik nog eens een foto bij mij. Eventjes wachten dus... .
dinsdag 22 mei 2012 - 13:48

Gehenna

Waaw, ook mooi!
Ik stel het met 1 grote bak (90x120) en de rest in potten en kuipen. RUIMTE, PLAATS, OPPERVLAKTE ... Maar ik klaag niet, ik ben al heel blij met mijn klein stadstuintje
dinsdag 22 mei 2012 - 15:17

Hilde1741

Ik wil inderdaad nog paaltjes zeten om de bramen en frambozen te leiden. Tot nu toe had ik ze in potten staan, nu voor het eerst in volle grond. En voor peultjes en bonen wil ik ook iets gaan doen wat ik makkelijk in de winter weg kan nemen en n het voorjaar terug kan zetten, maar ben er nog niet uit wat dt gaat worden. stokken zijn nogal hoog voor mij om te plaatsen, maar wil wel graag echt stambonen plaatsen. Zou die eigenlijk graag gewoon tegen recht oplopende stokken willen laten groeien, maar dat hangt minder fijn denk ik . Dan dacht ik aan zo'n rozenboog, die zou ik als doorgang van de ene bak naar de andere kunnen plaatsen en de boontjes daar tegen laten groeien...
Jullie zien het, nog even brainstormen
woensdag 23 mei 2012 - 23:19

Jdcoster

Langs de pergolapalen staan druiven, jostabessen en een tayberry geleid en tussen de palen hangen er aardbeibakken en werden er fruitboompjes geleid, aangebonden aan draden.
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
Aan drie kanten van de groentenbak heb ik afsluitingsdraad gespannen waarop klimerwtengroeien. In het midden staan de aardperen nu al boven en aan de voorkant (open kant): sla en bladpeterselie.
Straks komen er nog stokbonen langs de lange bamboestengels die op verscheidene plaatsen aan de pergola werden vast gemaakt.

[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

donderdag 24 mei 2012 - 10:20

Heike

Waw, sjiek die creatieve groententuinen! Prachtig al dat groen!
vrijdag 1 juni 2012 - 20:43

Hilde1741

Het is echt begonnen nu

donderdag 7 juni 2012 - 23:22

Hilde1741

Wanneer ik wakker word en naar buiten kijk zie ik dit

zaterdag 23 juni 2012 - 22:12

Hilde1741

En bij nadere inspectie ...

zaterdag 23 juni 2012 - 22:13

Hilde1741

Allerhand peultjes en boontjes...met enkele uien ertussen verstopt

zaterdag 23 juni 2012 - 22:14
zaterdag 23 juni 2012 - 22:14

Peeterel

Ik vind jouw idee echt knap en creatief. We hebben net een nieuw huis gekocht maar de tuin is nog een uitdaging (het huis ligt op een hoek en de tuin is nooit onderhouden). Jouw idee vind ik fantastisch. Tot nu toe heb ik wegens plaatsgebrek altijd met bakken en potten gewerkt (met wisselend succes trouwens). Ik zie dat alles welig groeit. Heb je de bakken gekocht of zelf geknutseld? En is het geïmpregneerd hout, of nog iets anders?
maandag 2 juli 2012 - 19:31

Boerke

Het is allemaal mooi. Maar één grote vraag heb ik toch. Hoe ga je die grond degelijk kunnen bewerken het volgende jaar? Spitten - bemesten - frezen - enz. . Of ga je ieder jaar andere grond toevoegen??
Hier een foto van onze moestuin.

maandag 9 juli 2012 - 12:42

Boerke

En.....hier onze druivelaar, die het na jaren beter en beter doet.

maandag 9 juli 2012 - 12:44

Fiona

Wat een mooie tuinen allemaal zo! Gaaf idee met die bakken, ga ik misschien ook wel doen.

Een vraagje: wat zijn aardperen???
en is een druivelaar een druif of iets anders
zondag 29 juli 2012 - 21:34

Jdcoster

I.v.m. aardperen google je best eens op 'Topinamboer'
Aardperen lijken op zonnebloemen en zijn er ook mee verwant. Ze worden wel tot meer dan drie meter hoog, maar bloeien sommige jaren ook niet. Aan de wortels ontstaan dikke eetbare knollen die men oogst in de winter. Ze kunnen gestoofd en gefrituurd worden bijvoorbeeld. Het is wel even wennen aan de smaak voor wie het niet kent.
Zeker grondig oogsten want ieder klein knolletje dat blijft zitten, wordt weer een nieuwe plant.
De stengels en de bladeren voeder ik ook nog aan de konijnen. Hier gaat dus niets verloren.

En ... een druivelaar produceert inderdaad druiven. Bij een goede verzorging (snoei, bemesting, leiden en aanbinden ...) en een gunstige standplaats mag je daar na een paar jaar, wel tot een paar emmers per plant van verwachten
zondag 29 juli 2012 - 22:52

Hilde1741

Sorry dat ik nog niet reageerde op de berichten ivm de grond en dergelijke. Was het een beetje uit het oog verloren.

Hoe ik de grond wil verrijken voor het nieuwe seizoen...Ik heb alvast de grond in de bakken losgewoeld en ik heb al spullen gekocht om een mengeling te maken die de grond zou moeten voeden: zeewierkalk, gedroogde mest, kalium, compost, wat zand en wat cocopeat. Ik heb me laten vertellen dat dat een goeie grond zou opleveren.
Ik merkte bij het loswoelen alvast heel goed dat de bovenste laag die ik vorig jaar gebruikte alvast nog heel rul is, lekker los, terwijl de onderste laag nogal vast en moeilijk te gebruiken is. Die onderste laag kwam rechtstreeks uit de moestuin van mijn grootvader en was dus gewoon volle grond. Het is echt een groot verschil in gebruik.

Als ik alles heb toegevoegd aan de grond ga ik hem twee weken afdekken en dan hoop ik het eerste te kunnen planten (onder plastic). Ik ben benieuwd of mijn nieuw tuinplan voor 2013 wat zal opbrengen. Het blijft proberen en puur voor het plezier, maar bij elke groente die ik uit de vriezer haal ben ik toch wel een beetje fier dat ik die zelf gekweekt heb
dinsdag 26 februari 2013 - 21:35

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken