menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

2 kersenbomen om

Peppody

Peppody

vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag bezig geweest om 2 kersenbomen om te doen in de tuin. Ze moesten weg vanwege de kersenvlieg en heel veel rotte plekken in de bomen. Iemand wilde ze gratis omdoen in ruil voor het hout en leende mij de versnipperaar voor de takken weg te werken. Ik heb nog niet alle takken versnipperd en er staat nog een stukje stam van 1 boom, maar dat volgt woensdag. Hopelijk krijgen we dan alles klaar. Het geeft nu een zee van licht en vooral ruimte!! Ik heb nog nooit de zon zien schijnen achter in de tuin maar nu isie er hoor! We hebben alleen nu geen boomgaard meer, er staan nog wel een aantal fruitbomen, maar de vorm is er nu wel uit.

Zie hier het resultaat:

VOOR
[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

DIT WAS 1 BOOM
[afbeelding verwijderd niet-https]

Om te voorkomen dat het topzware deel bij de achterburen in de tuin/weiland zou vallen moest er een stam door mijn eigen 'jerommeke' in de val een andere kant op worden getrokken. Het scheelde maar een haar maar het is goed gegaan!

[afbeelding verwijderd niet-https]

NA:
[afbeelding verwijderd niet-https]

En hier ligt voorlopig een gedeelte van de takken op het pad.
[afbeelding verwijderd niet-https]
maandag 11 oktober 2010 - 21:32
Peppody

Peppody

Inderdaad geen gordel, geen helm, geen veiligheidsbril. Pascal had nog aangeboden zijn veiligheidsbril even te halen maar dat was ook niet nodig. Terwijl de zaagsplinters alle kanten op vlogen. De zaagbroek kwam nieuw uit de verpakking... Dat was dus de enige veiligheid.

Het verwonderde mij wel dat hij met z'n kleine electrische kettingzaag zo'n enorme dikke boomstam omkreeg. Heeft wel tussendoor de zaag moeten slijpen

En de versnipperaar is zo'n ding van de l*dl, werkt niet supersnel maar wel goed!

Maar ach: hij blij met het hout en ik met de ruimte en licht!
dinsdag 12 oktober 2010 - 20:32
Juelz

Juelz

Ach het is maar wat je levensgevaarlijk noemt, bij de hovenier waar ik werk trekken we regelmatig nog niet eens de zaagbroek en dergelijke aan. maar dat moet ieder voor zich weten.
voor de rest je hebt idd veel meer licht gekregen zo!
woensdag 13 oktober 2010 - 17:12
Peppody

Peppody

het was een militair met pensioen en bomen zagen had hij duidelijk nog nooit gedaan.

Hoveniers wilden het ook komen doen maar die kosten een hoop geld wilden de dure stammen dan ook nog meenemen maar als ze de takken moesten afvoeren dan moest ik daar ook nog geld voor betalen.... Daar trap ik dus niet in hé.

Dat ik moet betalen voor het omzagen oké, dan mogen ze ook nog wel flink verdienen aan 1.000 kilo kersenhout maar dan nemen ze daarvoor wel ook alle takken mee, of ze versnipperen deze ter plaatse en laten dan die berg fijn achter. Ze mochten van mij ook een hakselaar neerzetten voor een week dan zou ik de takken zelf wel versnipperen maar nee dat wilde men ook niet. Dus dan maar een advertentie op M.P. gezet, dan ben ik er ook van af en het kost me geen cent!
maandag 18 oktober 2010 - 09:30

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon