menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Portugese Laurier

henkvandon14

Henkvandon14

onze laurier is dit voorjaar in mei overgeplant. Op dezelfde dag eruit en op nieuwe plek er weer in. Op dit moment is hij heel bruin met hier en daar nog groen. Goed gemest en water gegeven. Willen hem eind augusttus al het bruine blad er uit snoeien. Heeft dit nog zin?

Foto's van uw Tuinplanten

zondag 26 juli 2020 - 13:12
Henk-Willem

Henk-Willem

Krijg helaas toch sterk de indruk dat er niet veel leven meer in deze laurierkers zit. Het is ook wel een erg grote struik om te verplanten, zeker pas in mei. Heb je nu niets meer aan, maar is de struik destijds na het verplanten flink teruggesnoeid om in verhouding te brengen met het (overgebleven) wortelgestel?
zondag 26 juli 2020 - 13:22
Tuinprins

Tuinprins

Afgaande op de dikte van de stam had daar 'een joekel' van een kluit aan moeten zitten waarvoor je minstens 4 mensen nodig had om die te kunnen tillen.

Dit lijkt mij een geval van: 'uithuilen en opnieuw beginnen'.

Gegroet, de tuinprins
zondag 26 juli 2020 - 18:20
Carib

Carib

Het ziet er zeker niet goed uit. Nu verdraagt portugese laurier drastische snoei goed. Je zou de takken nu diep terug kunnen snoeien. Als er nog leven in zit, dan lopen de stompen na een paar weken opnieuw uit of tonen dan tekenen van leven. Zoniet, dan is het einde oefening.
maandag 27 juli 2020 - 12:24

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon