Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/28/fotos-van-uw-tuinplanten/6630/riddersporen-in-bloei-vanaf-begin-mei

menu
Tuinadvies
0

Riddersporen in bloei vanaf begin mei

Ga naar meest recente reactie

Kurt

Zoals ik had gezegd hierbij enkele foto's van een groepje Delphiniums in de tuin die sinds 2 mei is beginnen te bloeien.

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

Mvg,
Kurt

donderdag 10 mei 2007 - 00:37

Beertje

Heel mooi,prachtige kleuren.
Mvg beertje
donderdag 10 mei 2007 - 03:49

Tomateboer

Hey, heel mooi Kurt,

Wacht ik heb nog eentje
[afbeelding verwijderd niet-https]
van waar zou die komen?,.....
grt
Angelo
donderdag 10 mei 2007 - 04:03

Esem

Hier in de Kempen staat er nog geen enkele ridderspoor te bloeien,in onze tuin bedoel ik dan,ik zie al wel de bloemknoppen maar het zal toch nog even duren voor ze open komen.
Raar maar waar ,wat een verschil in bloeitijd.
Gr Esem
En hopelijk komt de rose soort ook in bloei.
donderdag 10 mei 2007 - 05:20

Kurt

Voila,

Vandaar dat dit nu zo'n interessante rubriek is. Zo kun je vergelijken met dezelfde planten in andere regio's, bodem, stadstuin of planten in grote open ruimte met veel wind, verschillende cultivars, verschillende teeltwijzen en de resultaten op de planten en hun bloei.

Angelo,
Een mooie soort heb je daar. Je bent hier precies ooit eens geweest. In onze tuin zaaien ze als onkruid en moet ik er elk jaar vele tientallen uittrekken.

Mvg,
Kurt

donderdag 10 mei 2007 - 06:16

Annis

Bij mij is de Ridderspoor ineens verdwenen. Vorig jaar nog mooi gebloeid dit jaar niets meer. Het schijnt dat dit vaker gebeurt.

Annis
donderdag 10 mei 2007 - 22:00

Tekst aangepast

Nigella

In onze tuin zaaien ze als onkruid en moet ik er elk jaar vele tientallen uittrekken.

Mvg,
KurtKurt
welke bodem heb jij daar in het meetjesland??? Hier komen elk jaar wel een paar riddersporen terug maar er zijn er ook elk jaar die achterwege blijven hier in het zuiden van W-Vl we liggen dicht bij een snelweg, dus droge grond en klei

De riddersporen die wel terug gekomen zijn, zijn nog verre van in bloei, zowel op de plaatsen met max uren zon, als die die iets later zon hebben en goed beschermd zijn tegen wind

Maar vaste riddersporen zijn heel makkelijk te kweken, deed ik tot hiertoe elk jaar weer opnieuw in september. Van allerlei soorten witte en blauwe, dubbele driebubbele zowel met wit als met zwart hart. Maar meestal zijn de gezaaide toch niet kleurresistent en waren het lichtgrijswitte

wij hebben hier ander vaste planten die genoeg uitzaaien; jammer dat we niet dichtbij wonen om te ruilen
vrijdag 11 mei 2007 - 04:12

Kurt

Nigella,

Wij wonen hier nog op zandgrond en een paar kilometer verder is het zware kleigrond. Die vaste riddersporen zaaien zich zeer goed uit in de onderhoudsvriendelijke tuin tussen de boomschors. Ze zaaien zich uit in mooie, grote massieve groepen waardoor ze elkaar steunen en niet meer opgebonden worden.

De laatste jaren doen ze het hier dus zeer goed en daar ben ik wel tevreden mee.

Mvg,
Kurt
zaterdag 12 mei 2007 - 00:11

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken