menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Campanula Viking

LordOfCantecroy

LordOfCantecroy

Ik heb sinds gisteren een nieuwe gekleurde Campanula in mijn verzameling Campanulaceae, de Campanula 'Viking' (Addenda®)

Ze werd vorig jaar ontwikkeld door Arie Blom van AB-Cultivars in Nederland en wordt nu ook commercieel aangeboden door Addenda® onder de naam Campanula 'Viking'. De plant is een steriele hybride en is een kruising tussen een C. punctata en een C. trachelium, de volledige naam is dus eigenlijk Campanula punctata x trachelium 'Viking'.

De plant lijkt erg op de Campanula punctata x trachelium 'Sarastro' (zie
http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=26&tid=25581 ) en de Campanula punctata x trachelium 'Purple Sensation' (zie http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=26&tid=25504), maar de bloemen zijn duidelijk kleiner en de plant is veel compacter.

Omdat de plant steriel is (zoals de meeste Campanula hybrides) zal deze zich niet uitzaaien, maar hij is wel winterhard, waardoor er in het voorjaar uit het oude bladrozet nieuwe stengels met bloemen groeien.

Hieronder 2 foto's, de plant kwam recht uit het tuincentrum, hij was nog niets eens verpot...

Campanula punctata x trachelium 'Viking':

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

Deze Campanula punctata x trachelium 'Viking' (alsook de 'Sarastro' en de 'Purple Sensation') zijn dus kruisingen tussen de volgende Campanulaceae:

Campanula punctata (op deze foto een 'Rubra'):

[afbeelding verwijderd niet-https]

Campanula trachelium ('ruig klokje'):

[afbeelding verwijderd niet-https]

Meer foto's van mijn verzameling Campanulaceae kan je vinden op http://www.thelordofcantecroy.be/CampanulaCollection.html
donderdag 17 juni 2010 - 14:09
Adrienne

Adrienne

Hééél mooi, maar als ik foto's van jou zie moet ik steeds weer denken aan die gevulde campanula die je er vorig jaar op had staan
Jeetje die waren echt mijn ding maar ik heb ze nog nergens tegen gekomen.
zaterdag 19 juni 2010 - 15:40
LordOfCantecroy

LordOfCantecroy

Een gevulde Campanula?... Met kaas en ham?

Ik weet niet zo onmiddellijk welke Campanula je bedoelt, maar je kan altijd op http://www.thelordofcantecroy.be/CampanulaCollection.html gaan kijken, daar staan foto's van al mijn Campanulaceae. Als je hem daar vindt en mij de naam weet te zeggen, kan ik je misschien vertellen waar ik die plant gehaald heb...
zaterdag 19 juni 2010 - 16:00
monique217

Monique217

ik denk dat ik wel weet welke bedoeld wordt, die vond ik ook erg mooi
waren net kleine lila roosjes
zaterdag 19 juni 2010 - 18:32

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon