menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tabel

Ga naar meest recente reactie

verbena46

Verbena46

lees deze tabel in een tuinboek:
samenstelling mest van
N% P% K%
konijn 2.4 1.4 0.6
kip 1.1 0.8 0.5
schaap 0.7 0.3 0.9
paard 0.7 0.3 0.6
eend 0.6 1.4 0.5
koe 0.6 0.2 0.5
varken 0.5 0.3 0.5

N = stikstof P = fosfor K = kalium

wat voor schade brengt te veel kalium (bv schapenmest) aan bij planten?

grtVerbena
woensdag 18 februari 2009 - 16:34
verbena46

Verbena46

sorry voor de misschien onduidelijke tabel
de verstuurde was erg overzichtelijk maar is zo niet geplaatst

grtVerbena



woensdag 18 februari 2009 - 16:46
depauws

Depauws

Verbena

Gelieve de lijst en de eenheden nogmaals na te zien.
Ik vermoed dat de meststoffen veel meer van de nuttige stoffen bevatten dan de 0,?% die U mededeelt.
Groeten
Silvain
woensdag 18 februari 2009 - 19:54
verbena46

Verbena46

hallo depauw,

heb de tabel correkt overgeschreven


heeft iemand andere gegevens hierover ??

grtVerbena
donderdag 19 februari 2009 - 14:54
Rita1960

Rita1960

Hoi Verbena,

Wordt hier gesproken over mest in droge toestand of in de toestand zoals ze uit de dieren komen?
of te wel N-P-K % in kg droge stof of in "verse toestand"?
Sommige gehaltes komen mij wel erg laag voor.
Kijk eens op de volgende site:

www.eurolab.nl/meststof-organisch-v.htm
Krijg hem helaas niet aanklikbaar Dus even over typen of googelen op "schapenmest gehaltes"

Groetjes,

Rita
donderdag 19 februari 2009 - 19:31
JovanDreumel

JovanDreumel

Het teveel aan kali wordt door veel planten opgenomen, ook bij aardappels. Bij aardappels geeft dat een lagere zetmeelopbrengst. Er is dus wel kali nodig, maar teveel is nergens goed voor.
Verder dient kali voor stevige planten, een goede waterhuishouding, goede kwaliteit van de producten, minder ziektegevoelig, minder gevoelig voor droogte en nachtvorst (stel je er niet teveel van voor). Bol- en knolgewassen hebben graag wat extra kali.
zaterdag 28 februari 2009 - 17:51
Rita1960

Rita1960

Wel even off topic

@ Jo,
Herinner ik het mij goed dat het zgn stootblauw bij aardappelen komt vanwege
het kaligebrek??

groetjes,

Rita
zaterdag 28 februari 2009 - 18:47
JovanDreumel

JovanDreumel

Door kaligebrek zijn ze gevoeliger voor stootblauw. Vooral als de aardappels koud zijn (Jan-mrt). Hangt ook wel wat van het ras af.
zaterdag 28 februari 2009 - 19:31
Rita1960

Rita1960

Thanx Jo

zaterdag 28 februari 2009 - 20:33

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon