menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Namibia dag 26 -- 23 november 2010

AlainFSD

AlainFSD

Een gelijkaardig verhaal aan dat van gisteren, opnieuw slechts twee stops vanwege de af te leggen afstand. Het rijden met onze wagen gaat ons trouwens steeds beter af en dat is niet ongevaarlijk omdat een mens niet steeds beseft dat ook ons onschendbaar lijkende woestijnmonster niet onfeilbaar is. We hebben tot op heden zo’n vier Hilux monsters op hun dak zien liggen tijdens deze reis en een enkele keer ook erger. Het risico van onbesuisd overstekend wild, evenals ezels, koeien maar vooral de totaal onvoorspelbare geiten baten ons zorgen in dit stuk zoveel drukker bewoond Namibië. Ik probeer mezelf, niet steeds met succes, in toom te houden omdat we zover moeten rijden en de snelheid soms hoger ligt dan wenselijk.
We vinden bij opnieuw een rustplaats langs de ‘ snelweg B8 ’waar de talloze bladrozetten ondergrondse knollen laten vermoeden (WP 318)
A2897/A2898
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
De vroegst ontwikkelende planten blijken net hun bloeiaren te hebben ontwikkeld, helaas zonder geopende bloemen zodat mijn ID voor deze plant aarzelend blijft steken op Albuca sp. ??? Hoort dat bij de hyacintenfamilie, zo ja hoe dicht zitten we hier dan bij het geslacht Ledebouria en indien zo wat is alweer de reden waarom dat geslacht werd afgescheiden van de Scillia’s ?
A2899/A2900
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
Net voor we terug op pad gaan zien we een eerste exemplaar van deze algemeen voorkomende vlinder in de Caprivi op Greet’s voet landen :
A2902
[afbeelding verwijderd niet-https]
Opnieuw late namiddag wanneer we onze kampement binnenrijden in Kongola, net voor het Kuduma NP, onze verste reisbestemming voor dit jaar want hier zouden mijn broers en zussen wonen (buffels) ?
Een mogelijke uitstap is een boottocht op de Kwando rivier. Na een lange rit en met nog anderhalf tot twee uur zonlicht te goed voor vandaag gaan we graag op het aanbod in :
A2907
[afbeelding verwijderd niet-https]
We zien er tientallen koereigers in lage boomtakken boven het water :
A2917
[afbeelding verwijderd niet-https]
Evenals dit koppeltje bijeneters
A2919
[afbeelding verwijderd niet-https]
We mogen er niet uit, vanwege ons paspoort niet mee, maar vooral omdat hier nergens een officiële grensovergang is te bespeuren, maar toch slaag ik nog net in om een foto te maken van deze mijn onbekende Ammocharis op de oever aan de Botswaanse kant van de grens :
A2922
[afbeelding verwijderd niet-https]
We zien hier volop waadvogels in ondiepe plassen zoeken naar eten tussen de kaapse waterlelies (Nymphea capensis) met hun blauwe bloemen.
A2928
[afbeelding verwijderd niet-https]
O ja, deze avond slapen we in een hutje boven de rivier en Nele krijgt er volop het gezelschap van haar kleine broertjes en zusjes tijdens de nacht (haar familienaam is De Puydt, vandaar). Vanaf hedenavond wordt een nieuw tekstbericht op haar mobieltje verwelkomd met een deel van een oorverdovend kikkerconcert dat ze kon opnemen
A2935
[afbeelding verwijderd niet-https]
Erg moe maar voldaan gaan we hier met de kippen op stok, er is geen elektriciteit in ons hutje, vandaar dat ik hier ook moet spieken want dit bericht wordt pas twee dagen na datum geschreven.
Maak me wakker als ik snurk, Greet. . . maar dat hoor je toch nooit bij deze lawaaierige kwakende amfibieën buiten…
Tot morgen !

Alain
vrijdag 3 december 2010 - 23:30

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon