Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Champignonmest ('champost') zou ik voorzichtig mee zijn omdat dit vaak een hoog zoutgehalte heeft. Ik zou dit alleen kopen als het zoutgehalte bekend is. Beter is het om goed verteerde paardenmest of koeienmest te gebruiken.
Wat meststoffen betreft gebruik ik niets anders dan paarden mest
en gedroogde koemest korrels . En dit voor zowel in de borders ,
het gazon en de moestuin . Regelmatig paardenmest halen bij de
boer ( gratis ) en een zak gedroogde koemest korrels .
Paardenmest laat ik wel een aantal maanden staan , tot het een
soort compost is . Strooi het overal tussen zonder in te werken .
Enkele schoppen paardenmest meng ik ieder jaar met een 20 tal
liter water , en geef dit af en toe eens aan de bloembakken .
Ik vaar hier wel mee en meer moet dat niet zijn ! Verder maak ik
ook eigen compost in twee bakken , en koop ook af en toe zakken
van Vlaco indien ik tekort kom .
De vraag van de champignonmest kwam niet van mij maar van een kennis.
ik ga hem deze antwoorden overbrengen zodat hij zelf een keuze kan maken wat hij al dan niet gaat gebruiken.
Bedankt voor jullie commentaar.
Gr E.