menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Lepelplant neemt plantenvoeding niet op

Ga naar meest recente reactie

Satéprikker14

Satéprikker14

Goedemorgen,

wij hebben inmiddels een paar jaar een lepelplant in onze woonkamer staan, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat we een tijd lang erg nalatig zijn geweest als het gaat om het zorgen voor onze plantjes en bloemetjes. Te weinig/te veel water, tijden lang plantenvoeding vergeten te geven, dat soort zaken. Toen onze lepelplant een tijd geleden op sterven na dood leek besloten we dat het niet zo langer kon en zijn we wat vriendelijker voor hem geworden. Hij staat er nu een stuk beter bij. Hij krijgt in ieder geval genoeg water. Ook plantenvoeding willen we hem op regelmatige basis geven, maar daarin zit nou juist het probleem: hij neemt de plantenvoeding niet op. We wachten telkens met proberen op een moment waarop wij weten dat het tijd is om hem water te geven, zodat hij als het ware 'goed dorst' heeft, in de veronderstelling dat hij bij eerdere pogingen simpelweg al te veel water had gehad, maar ook dat lukt niet. Na een paar dagen begint het ontzettend te stinken, omdat de plant het uitscheidt en er een drap van plantenvoeding onder in de pot is gelekt. We geven exact de hoeveelheid die volgens de fles nodig is: 10 ml, vermengd met 1 liter water. Is er iets wat we kunnen doen? Water zónder plantenvoeding neemt hij wel zonder problemen op.
woensdag 10 mei 2017 - 11:22
Roeli

Roeli

Gooi je dan in één keer die liter water bij de plant ?
Volgens mij is die liter bedoeld voor meerdere gietbeurten.
Of je laat hem bv. 1 x in de week zat drinken en gooit daarna het over blijvende water weg.
woensdag 10 mei 2017 - 11:41
Pouketie01

Pouketie01

Die liter water is natuurlijk bedoeld voor verschillende planten, dus gieten en al het overtollige lopende water wegnemen. Dit doe ik één maal per maand en wekelijks gewoon water geven als hij droog staat.
woensdag 10 mei 2017 - 13:12
Polplastron

Tekst aangepast

Polplastron

Meststoffen geven kan je best ook doen als de kluit al nat is. Geef dus eerst water en daarna nog wat water met meststoffen in de gepaste hoeveelheid, verhouding en regelmaat.
Je kan de betreffende plant ook dompelen in water met de meststof in en vervolgens de kluit zich laten volzuigen. Datzelfde water kan je dan ook voor je overige planten gebruiken.

Groeten,
Pol
woensdag 10 mei 2017 - 15:40
satomi

Satomi

Hoe vaak geef je dan mest? Dat staat er niet direct in je verhaal of antwoorden. Te veel mest is nooit goed en als de plant het niet wil opnemen zou ik denken dat ofwel de grond niet vochtig genoeg is, ofwel de plant heeft er geen behoefte aan.

Heb je misschien voeding gegeven in de winter? Meestal hebben ze dan niets nodig (rustperiode) en dus zullen ze de mest ook niet opnemen.
vrijdag 12 mei 2017 - 14:36

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon