menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Onverwacht succes met Impatiens namchabarwensis blauwe diamant Balsemien

RdB

RdB

De plant werd in 2003 ontdekt in de Namcha Barwa kloof in Tibet. In 2008 kreeg ik een stek te pakken en was natuurlijk als een kind zo blij: een blauwe Balsemien!. 't Kreng bleef echter nogal klein, de stekken stierven voortijdig en de spint deed in de winter de rest. Het volgend jaar weer een stek te pakken gekregen. Het is nooit een fatsoenlijke plant geworden. Wederom een vroegtijdig einde. De jaren daarop wel eens gekeken maar wat moet ik met die zielige krengen die steeds doodgaan? Bovendien, ik kwam de plant niet eens meer tegen.
In 2014 had de handelaar (Paul Shirley) ze pas weer. Ik vond de enig overgebleven plant op Bingerden ver beneden zijn gebruikelijke kwaliteit (hij kennelijk ook) en kreeg hem dus voor een spotprijsje mee ondanks dat de beurs nog maar een goed uur geopend was. Ik had beter moeten weten. Binnen een maand was hij morsdood en besloot ik dat deze plant kennelijk niet voor mij bestemd is. Je hebt meer van dat soort planten die je domweg in jouw huis of tuin niet houden kunt al wil je nog zo graag.
Gisteren tilde ik een grote gember opzij opdat de andere ook weer wat licht en ruimte kreeg. En wat groeide daar als verstekeling in de pot? Juist!

Ruud

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
woensdag 12 augustus 2015 - 21:44
Roeli

Roeli

Wat een leuk plantje, Ruud..
En nu maar hopen dat het een grote sterke plant wordt.

gr. Roeli
woensdag 12 augustus 2015 - 23:05
satomi

Satomi

Dát is dan nog eens een leuke verrassing voor je, Ruud. Proficiat! De kleur is in ieder geval prachtig!!
donderdag 13 augustus 2015 - 11:20

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon