menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bloembollen

Jipka

Jipka

Ik plantte nog nooit bloembollen en vandaar deze 2 vraagjes waarop de antwoorden voor jullie misschien zeer logisch zijn:

1/ zijn bloembollen voor meerdere jaren?

2/ hoe verwijder je je onkruid in de tuin (met bv. een drietand) zonder je bloembollen te beschadigen?

Andere tips ivm bloembollen welkom!
donderdag 11 april 2013 - 23:07
Rowie

Rowie

Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Als het gaat om voorjaarsbloeiers (dus geplant in het najaar) is het een onderscheid tussen verwilderende bollen als narcis, krokus en sneeuwklokjes die rustig in de grond kunnen blijven zitten en ieder jaar vermeerderen en opnieuw zullen bloeien en bv tulpen en hyacinten die in bloei teruglopen als ze niet ieder jaar worden opgegraven en verzorgd. Onkruid verwijderen moet voorzichtig gebeuren en uitsluiten handmatig of met oppervlakkig gereedschap (schoffel) een drietand ploegt inderdaad algauw te diep met beschadiging van de bollen als gevolg. Zomerbollen (geplant na de vorst) zullen elk jaar opnieuw bloeien indien in voedzame aarde geplant en voor de vorst weer opgegraven. Succes.
donderdag 11 april 2013 - 23:36
bryofan

Bryofan

wilde hyacinthen bijvoorbeeld (heb ik hier in de tuin) verwilderen makkelijk, en bloeien ieder jaar met veel 'luchtige' bloemtrossen.
vrijdag 12 april 2013 - 07:02

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon