menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Phytolacca americana

RdB

RdB

De op de foto afgebeelde plant is Phytolacca acinosa (Oosterse Karmozijnbes). De P. americana heeft hangende bloeiwijze en niet zo duidelijk gedeelde bessen (zie foto's).

Ruud

Deze vraag is gesteld vanop Phytolacca americana.

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]
vrijdag 11 januari 2013 - 20:43
kurt

Kurt

Beste Ruud,

Ik heb er enkele jaren terug nog een artikel over geschreven http://www.tuinadvies.be/karmozijnbes_soorten_vaste_planten.htm

De trossen met bessen hangen inderdaad naar beneden bij de Amerikaanse of westerse karmozijnbes, maar ben je ook zeker dat de bloei ook reeds afhangt?

Als ik kijk op de website van Vaste-plantenkwekerij Jan Spruyt - Van der Jeugd, op http://www.vasteplant.be/catalog/index.cfm?fuseaction=DETAIL&TREFNAAM=PHAMER dan staat daar toevallig bij de nieuwe planten ook de Amerikaanse karmozijnbes met rechtopstaande bloeiwijze.

Ik ga nu even verder het internet afstruinen naar betrouwbare bronnen, want ik vermoed dat je gelijk hebt.

Mvg,
Kurt
vrijdag 11 januari 2013 - 22:37
kurt

Kurt

Als ik bv kijk naar volgende website http://www.botany.wisc.edu/garden/UW-Botanical_Garden/Phytolacca_am.html dan denk ik dat de bloeiwijze toch ook al min of meer horizontaal tot afhangend is en zeker niet rechtopstaand.

De huidige afbeelding zal ik verwijderen en veranderen door eentje met bessen die naar beneden hangen uit mijn eerdere artikel.

Met dank voor de tip.

Mvg,
Kurt
vrijdag 11 januari 2013 - 22:43
RdB

RdB

Sorry Kurt, nee het zijn de bessen die gaan hangen.

Ruud
zaterdag 12 januari 2013 - 10:24

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon