Tekst aangepast
Compostmeester
Hallo Sylvain,
Volledig mee akkoord wat hier geschreven werd,ik zelf als compostmeester met zeven vaten in werking op het demopark doe ik het zo.De mensen die het keukenaval brengen,meestal veel te nat kipperen dit uit in een aangewezen vat,nadien voeg ik er houthaksel aan toe en meng dit,telkenmale doe ik dit zo,ik belucht zeer regelmatig en eenmaal per jaar (meestal februari maart) ledig ik het vat en start ik deze terug op,ik begrijp wel dat je dit niet kunt doen met twee vaten,maar ik wil je mijn werkwijze eens doorgeven,bij wijze als tip. Wat de composthoop betreft kan ik je melden,dat je geen kalk of compostversneller hoeft toe te voegen,deze middelen kosten je veel geld en het resultaat is nul,ook de zogenaamde compostversnellers of compoststarters helpen niet,het zijn immers dezelfde bacteriën die men toevoegt,deze bacteriën zijn op het aangebracht GFT aval reeds aanwezig,en die middelen dragen niets toe tot het composteerproces.Wat het keukenaval betreft dat je op de hoop niet gooit,wegens vrees voor een rattenplaag wilk ik het volgende kwijt:
Ratten komen enkel maar van de hoop eens smullen,ook krijg je een rattenplaag wanneer je iets op de hoop gooit,dat er niet in thuis hoord,ik denk hierbij aan gekookt voetsel,vlees,beenderen,brood,ed.Dit materiaal verteerd bijna niet,begind te rotten,met stankoverlast als gevolg,op die reuk komen er dan gegarandeerd ratten op af,met alle overlast tot gevolg.
Meer info over het composteren?Bezoek mijn blogs hierover:
www.bloggen.be/compostmeester
www.bloggen.be/compostmeester2
Groetjes,