menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bezoek aan de nachtwaker

Ga naar meest recente reactie

Walter24

Walter24

Ik wil hier niet zitten reclame maken, maar deze week ging ik op bezoek bij De Nachtwaker: www.denachtwaker.be/ Dit is een specialist plantenkweker die een enorm aanbod aan 2500 soorten Fuchsia's heeft. daarnaast heeft hij ook een prachtige verzameling aan passieflora's, kijk maar eens op zijn site. Blijkbaar is hij nog uit het goede hout gesneden en die man is echt trots op zijn mooie werk en kan graag en goed uitleg geven. Zo leerde ik dat je passieflora stekken best neemt uit volgroeide takken ttz. niet uit de slappe uiteinden van de takken. Hij gebruikt geen stekpoeder maar wel zeer luchtige stekgrond. Daarnaast had hij een erg geconcentreerde meststof speciaal voor stekken die moeten bewortelen, (voor de kenners: NPK 10 50 10 met nog een deel spore elementen bij). Het is nu wel niet het moment om te gaan om bloemen te bekijken, je ziet ze wel op zijn site, maar er waren jonge stekken van passieflora's te koop ik betaalde slechts 2 Euro per stuk voor soorten die ik elders niet vind of slechts vind in de vorm van zaeden die dan soms moeilijk kiemen en pas na jaren misschien bloemen geven. Ik kocht er nog een zak van die stekgrond en kreeg goed advies bij de keuze van mijn zes passieflora's die ik meenam. Geert had ook nog thunbergia's staan, misschien gekend als Suzanna met de mooie ogen. Ik vertelde over de moeilijkheden die ik vroeger had om ze te laten groeien, vooral de witte variëteit en de moeilijkheid om zaad te winnen. Hij gaf me een gouden tip: de witte zijn erg moeilijke groeiers en voor de "gewone" oranje kies je best gestekte planten. Die zijn geselecteerd op een rijke bloei en bloeien veel beter dan wat je zelf zaait. op het eind van het seizoen neem je stekken en kunt zo weer een jaartje verder.
Content als een kleine met een nieuw speeltje van de Sint ben ik naar huis gegaan. Jammer voor sommigen onder jullie dat Moorslede zo ver weg ligt, juist bij de frontlinie van 14-18. Maar da's misschien een tip om een boeiende dag door te brengen op de vele oorlogsbegraafplaatsen en eens langs te gaan. Hopelijk zien jullie dit niet als verdoken reklame. Maar je vind niet veel bedrijven die zo gespecialiseerd zijn en waar met zo veel liefde over het vak wordt verteld en meegedeeld. En als 't goed is mag het toch ook eens gezegd worden.
groeten en kom je er ooit zeg dan maar dat je erover las in het forum.
Walter
vrijdag 8 december 2006 - 21:31
koenh

Koenh

ik kan Walter enkel bijtreden. Ik ben zelf van Moorslede afkomstig, en ik was ook overdonderd van Geerts heel mooie collectie fuchia's, passieflora's en nog heel wat andere bloemen, de heel lage prijs voor zijn stekjes, en zijn bereidwilligheid om tips te geven en over zijn werk te babbelen. In de zomer is er telkens een week opendeurdag, maar ik ga eigenlijk liever op een ander moment, wanneer je ook gewoon vrij kunt rondlopen en het veel minder druk is.
De streek is ook mooi trouwens, zijn bedrijf ligt vlakbij passendale, tussen Roeselare en Ieper, en ook niet ver van Floralux (plantenbedrijf in Dadizele).
maandag 11 december 2006 - 09:02
Nigella

Nigella

ik ben zelf al meerdere keren naar die kwekerij geweest; al hou ik absoluut niet van fuchia's. Maar je kunt er inderdaad in maart, stekken kopen en die dan zelf opkweken . Goed voor mensen die geen eigen verwarmde serre hebben. Ze hebben een ruim aanbod aan eenjarigen ook buiten hun fuchia's. en zijn best vriendelijk.
dinsdag 12 december 2006 - 21:37
Ferdinand

Ferdinand

Op 2 & 3 juni 2007 wordt in de omgeving van de Nachtwaker, een opendeur georganiseerd, door vijf cactusliefhebbers & tuinliefhebbers. Mischien een idee om er een ganse dag van te maken. De adressen kan je vinden bij het thema cactus en vetplanten. En bunnen kort ook op het tuinandenda.
Fernand
woensdag 13 december 2006 - 13:06
Bowie

Bowie

Ik ben daar vorig jaar ook met de opendeurdagen geweest - maar dit jaar denk ik erover om buiten die dagen te gaan, omdat het dan idd nogal vrij druk is.

Je mag idd nogal wat vragen stellen, je krijgt altijd een antwoord, heel vriendelijke mensen.

Je vindt er ook juweeltjes, zelfs al hou je niet van fuchsia's, ze hebben ook heel wat anderen planten. Best een aanrader.
donderdag 4 januari 2007 - 00:37

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon