menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Weeral een onbekende plant

Walter24

Walter24

Ik had dit eerst onderaan mijn zoektocht naar die minipompoenen gepost, maar ik vrees dat niet veel mensen dit berichtje hebben gezien, dus heb ik een nieuwe topic gemaakt,ik heb nog een moeilijke vraag: Ik kocht op mijn zwerftochten voor mijn werk een mooi plantje, dat blijkbaar een hang plantje moet worden. De winkelierster wist alleen dat het een schildpad plantje noemde. Als ik echter op Google ga zoeken vind ik op schildpad plant een viertal verschillende soorten maar natuurlijk mijn plantje niet. Eerst een beschrijving: de blaadjes zijn duidelijk van het succulent type , ik bedoel vetplantachtig, glanzend oppervlak met veel vocht in en in verhouding erg dik, ik schat dat de blaadjes zo'n halve cm. dik zijn terwijl de grootste maar twee cm. doorsnee hebben. die blaadjes hangen et een erg kort steeltje aan een draderige takje, voor diegenen die het lantaarn plantje kennen(Ceropegia) wel daar doet dit schildpad plantje erg aan denken, alleen zitten bij de schildpad plant de bladeren veel dichter bij elkaar en zijn de bladeren veel dikker.hierbij nu de foto's:
[afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]
Op de tweede foto zie je kleine takjes uitsteken, ik vermoed dat dit de bloeiwijze is of een aar met fijne zaadjes. Heeft iemand enig idee?? De uitdaging is er voor jullie en ik ben al nieuwsgierig.
Walter
donderdag 7 december 2006 - 15:27
Tine

Tine

Het lijkt op een peperonia. Welke soort weet ik alleen niet.

Tine.
donderdag 7 december 2006 - 15:48
Walter24

Tekst aangepast

Walter24

Lieve Tine,
Je bent een genie,in elf minuten na mijn vraag kom jij met het juiste antwoord! ik heb nog maar mijn vraag gesteld en jij komt er al aan met een antwoord. Natuurlijk ben ik aan het Googlen geslagen bij afbeeldingen. Ik ben er nu van overtuigd dat het peperomia rotundifolia is, bij vergelijking van de vele soorte peperomia. Op enkele beelden lijkt het alleen maar op mijn plant maar de marmering in de bladeren ontbrak tot ik keek op rotundifolia en ik een foto vond die heel sterk op mijn plantje lijkt. Heel, Heel erg bedankt Hierbij de foto die me overtuigde:
[afbeelding verwijderd niet-https]
donderdag 7 december 2006 - 16:13

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon