menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Op zoek naar bio-ecologische planten

Ga naar meest recente reactie

borisbastos

Borisbastos

hallo,

ik had een vraagje. Ik ben niet echt thuis in planten dus ik ga mijn best doen:

voor de toonzaal van ons bedrijf in Nevele zijn wij op zoek naar geschikte binnenplanten. Het is van groot belang dat die wel van een bio-ecologische kweek komen in onze buurt, want wij willen in alles zoveel mogelijk onze filosofie volhouden dat duurzaamheid en oorsprong voorop staan.

Wij dachten aan inheemse planten maar dat mogen ook uitheemse platen zijn die hier op ecologische wijze worden gekweekt. Ik dacht bv. aan een ficus (via ficusforever.com), zo dragen wij ook bij aan een groenere wereld. Verder ken ik eigenlijk weinig van inheemse binnenplanten. Als er iemand meer raad heeft of mij kan doorverwijzen? Het zou ook liefst in de buurt van Gent moeten zijn... transportreductie!

Heeft misschien iemand ook ideeën voor geschikte potten?

vriendelijk bedankt
donderdag 21 januari 2010 - 12:11
Lorie

Lorie

Wat denk je van hele grote ruime pot vol met sanseveria's?
Als je niet zoveel van planten kent, hoor ik je nu al denken, dat zijn toch die ouderwetse vrouwentongen van bij grootmoeder op de vensterbank...

Ja, dat zijn ze, maar zijn nu erg "in", een grijsgroene tint, lagere versie, breder etc.
Heel mooi, veel gebruikt in strakke interieurs nu!
Zet ze in paar grote, zelfde potten zodat ze terugkeren in het beeld!

En nog beter ze zijn ongeveer de beste luchtzuiveraars die er zijn.
En ze hebben maar heel weinig water en aandacht etc nodig.
Mss ook belangrijk als jullie niet zoveel van planten kennen, want als ik als plantenliefhebber soms s de planten in bedrijven etc bekijk, triestig echt!!!

Succes!
vrijdag 22 januari 2010 - 12:48
dendrodan

Dendrodan

is plant to rent of zoiets geen firma die gespecialiseed is in verhuren of verkopen van planten voor bedrijven?
zondag 24 januari 2010 - 21:49
borisbastos

Borisbastos

rentaplant verhuurt en onderhoudt planten. Het gaat in ons geval nu niet om zo veel planten, dus we kunnen ze zelf wel onderhouden.
In ieder geval al bedankt voor de reacties. Ik ga misschien wel eens te rade bij een interieurbeplanter. heb ondertussen al een adres gevonden in Gent
maandag 25 januari 2010 - 08:23
magraat

Magraat

@Borisbastos: voor ons kantoor in Gent zijn we ook op zoek naar duurzame planten (ecologisch geteeld). Zou je kunnen laten weten waar je precies advies hebt gevonden in Gent en welke planten het uiteindelijk geworden zijn bij jullie? Leven ze nog? Alvast bedankt voor je antwoord!
woensdag 14 september 2016 - 20:54
Polplastron

Polplastron

Inheemse planten kunnen gewoon niet binnen! De redelijk constante temperatuur en de droge lucht zouden hen al snel de das omdoen. Ecologisch zijn kamerplanten nooit: ofwel worden ze in verwarmde serres gekweekt en anders worden ze over lange afstanden vervoerd.
Ik zou dus gewoon kiezen wat mooi is en sterk zodat je tenminste ecologisch kan zijn in het feit dat je de planten lange tijd kan houden en dus niet aan de wegwerpcultuur bijdraagt!

Ecologische groeten,
Pol
woensdag 14 september 2016 - 22:01
magraat

Magraat

Bedankt voor je reactie. Je hebt inderdaad een punt over het ecologische aspect. We willen vooral duurzame planten kiezen, dus inderdaad planten die lang zullen meegaan en als het even kan ook met niet te veel pesticiden behandeld werden.
donderdag 15 september 2016 - 11:43

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon