Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Beste mensen ,
We hebben in de tuin verschillende planten Erysimum "Bowles mauve" staan . Ik nam dit jaar voor de eerste maal met succes stekjes omdat ik weet dat de plant slechts twee of drie jaar overleeft . Men zegt dat je ook zaad kan afdoen van deze plant en daaruit verder kan telen , maar de zaadhuizen lijken mij danig dun dat het onwaarschijnlijk is dat daar zaad zou inzitten ...... hoe gaat dat dan eigenlijk in zijn werk ? De kleine en zeer dunne "staafjes" die na de bloei op de stengel verschijnen zouden de zaadhuizen moeten zijn , of niet ? ...... Ik heb gelezen dat je de zaadhuizen moet laten rijpen op de plant , wat ik altijd doe , maar die blijven ten allen tijde alsmaar even dun ! Wat moeten we doen om zaad te winnen ? Wij hebben hier eerder zure grond - mag ik kalk aan de grond toevoegen in het plantgat voor de nieuwe plantjes of beter niet ? De stekjes die genomen werden in juni en nu reeds worteltjes krijgen , mogen die in de komende herfst in de volle grond uitgeplant worden ? Zo niet , waar laat ik de potjes dan best overwinteren ? Met beste dank Hilda Coene
Toevallig heb ik gisteren de naam van die plant genoteerd, omdat me dat wel een interessante lijkt.
Hij stond beschreven in de week-endkrant.
Is die echt een beetje wintergroen ?
Als de kenners zich laten horen, kan ik ook beslissen of ik die ga plaatsen of niet, want we hebben een volledige border leeggemaakt en die moet uiteraard terug gevuld worden.
Het muurbloemeke hi,hi anders ken ik het niet.
Komt gezwind elk jaar hier terug en zaait zich flink uit.
Wel op een droge plek zetten, houdt niet van een natte bodem.
Mooi hé
Het is officieel een 2-jarige plant.
In de praktijk is het een plant die meerdere jaren blijft leven, wintergroen is en nogal stakerig wordt.
Ik wist niet dat hij te stekken was, maar hij is heel goed van zelf gewonnen zaad te zaaien.
Als de kleine peultjes bruin zijn kan je ze plukken en het zaad eruit halen.