Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik wil me in de toekomst eens buigen over de ph-waarde van wat in mijn serre gebeurt (gietwater, substraten). Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die me hier wat info kunnen geven, zoals :
waar kan ik lakmoespapiertjes vinden/kopen ? welke stripjes moet ik nemen (bereik van de ph) ?
Graag ook vermelding van die zaken waar ik speciaal moet opl letten als ik meet, ens....
Hoe kan ik aanzuren, met welke (veilige) middelen ?
Of zijn er websites waar ik goeie (bruikbare)info kan vinden ?
Ja Pieter is net aangekomen in deze topic, druk weekend Ik heb nog nooit de pH van een grondstaal gemeten vooraleer ik er een plant in zet. Als je de pH van grond wil meten moet je je inderdaad baseren op de pH van het water dat je eruit haalt, tenminste als je met die indicatoren werkt waarover we hier spreken. Ik zal er nog eens met een meer helder hoofd over denken Voor de vijver heb ik een rolletje van dat papier liggen dat Willy hier toont en daar werkt dat wel goed. Voor enkele euro's te koop in de vijverspeciaalzaak. Wij hebben ook wel een schatting van dat ingrediënt van ons substraat zal alkalisch of zuur zijn en voor mij is dat al genoeg. Zolang je geen extreme stoffen toevoegt (zuivere brokjes kalk bv) denk ik niet dat je je zorgen moet maken.