menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Andere hobby

Ga naar meest recente reactie

DieTerXz

DieTerXz

Eens een paar foto's posten om mijn andere hobby te demonstreren. De foto's zijn genomen door een vriend van mij. Sorry als het wat te veel foto's zijn.

Deze diertjes (anolissen) zijn eerder schuw dus foto's zijn moeilijk te maken.
Anolis carolinensis:
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

Miljoenpoot. Juliformia sp.
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

Scorpio maurus, de allereerste voor de wetenschap beschreven schorpioen.
[afbeelding verwijderd niet-https]

Deze foto's zijn van mijn dieren maar komen uit de gallerij van een vriend van mij:

Eudicella gralli hubini:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Sphodromantis lineola:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Zeria sp. (zonneroller):
[afbeelding verwijderd niet-https]

Eudicella aethiopica:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Dicronorrhina derbyana layardi x conradsi, is volgens mij een zuivere D. conradsi:
[afbeelding verwijderd niet-https]

donderdag 17 augustus 2006 - 12:05
Minto

Minto

Goh, wat prachtig!!!
Heb je deze diertjes in terraria?
Ik ben ook geïnteresseerd in dit soort diertjes, maar dan vooral om er boeken over te lezen en te bekijken. Ik heb ze dus niet zelf.
Ik zie wel een raakvlak met onze cactushobby: Het gaat om de verwondering over de mooie kleuren en vormen die in de natuur voorkomen.

Misschien wel eens leuk om te horen wat andere cactusliefhebbers nog meer voor hobbies hebben. Ik ben al verschillende keren de combinatie succulenten en astronomie tegengekomen bij liefhebbers.

Mijn hobbies zijn: cactussen, astronomie en als ik niet allergisch was voor honingbijen, had ik ook enkele kasten of korven met bijen gehad. (mijn vader had ze, maar ik ben flink allergisch. Helaas kon ik zijn hobby dus niet voortzetten.
Verder verzamel ik nog verschillende boeken over oa korstmossen, amfibieën, insecten en boomsoorten.
donderdag 17 augustus 2006 - 12:16
DieTerXz

DieTerXz

Inderdaad, ik hou ze in terraria . Misschien goed om te zeggen dat deze dieren verzorgen veel eenvoudiger is dan in het algemeen wordt gedacht. De kosten liggen ook laag. Maar het lijkt inderdaad wel dat wie interesse heeft voor planten ook interesse heeft voor dieren en omgekeerd.
Voor de rest hou ik me bezig met computers, lezen en leren, paleontologie, ... Ik heb ook vleesetende planten en een aantal orchideeën.
donderdag 17 augustus 2006 - 12:20
stekeltje

Stekeltje

ik verzamel nog in ''heel beperkte mate'' miniatuur dolfijntjes,ik vind dat heel cerieuze dieren vandaar mijn belangstelling
donderdag 17 augustus 2006 - 16:24
cactelders

Cactelders

Stekel ga je daar mee zwemmen ook?

Wat die kruipers betreft ik vind het curieuse dieren en hou ervan, erg mooie bij, die groene lijken wel brochen voor op een dameskleed. Als je echter de natuur voelt kriebelen en je uitkijkt naar een jonge gezel , vergewis U ervan dat de persoon in kwestie wel insect-minded is want het zou U wel eens zuur kunnen opbreken. Voor sommige mensen(mijn dochter) kan je net zogoed zeggen dat je luizen ,morphions, vlooien desnoods marsmannetjes verzameld die griezels( zo noemt mijn dochter dit) blijven er angstaanjagend uitzien of zelfs weerzinwekkend.
donderdag 17 augustus 2006 - 20:31
cactelders

Cactelders

Ik ben de dochter van cactelders.
Anolis carolinensis dit diertje is heel mooi en leuk om naar te kijken de rest is inderdaad maar angstaanjand (voor mij toch). Nog een geluk dat er gene spinnen tss zitten dat zou pas angstaanjagend zijn.

Veel plezier met de hobby's
donderdag 17 augustus 2006 - 20:39
cactelders

Cactelders

Ik had Ambre gebeld om dit te lezen en eventueel een antwoord te geven , nu weet ik meteen wat ik onder de kerstboom mag leggen.
donderdag 17 augustus 2006 - 20:42
stekeltje

Stekeltje

dirk, manneken, ik kan nog niet eens zwemmen, heb toch gezegd heel beperkt hè,dat is veiliger stel dat het proporties aanneemt zoals cactussen verzamelen ,ik zou hier nog wa willen blijven wonen zelle
donderdag 17 augustus 2006 - 22:04
Lucl

Lucl

Ik hou het bij cactussen en muziek. Muziek van alle soorten , maar met één uit schieter JH
vrijdag 18 augustus 2006 - 06:39
DieTerXz

DieTerXz

Ja, die Anolissen zijn de schattigste beestjes van de hele hoop . Maar er zijn inderdaad veel mensen die er schrik van hebben, ik moet toegeven, ze zien er op het eerste zicht wel buitenaards uit met al die vormen en kleuren, zo ook met cactussen in feite.
vrijdag 18 augustus 2006 - 11:41
cactelders

Cactelders

Michiel, hebt U er al op gelet dat er een nieuwe afdeling in het forum is opgenomen nl. :ALLEMAAL BEESTJES. Deze adeling zou wel eens kunnen aansluiten bij Uw nevenhobby daar er uiteraard heel wat amfibieen en insecten aan bod komen. Daar zou U wel eens een helpende hand kunnen toesteken. Ik stel ook voor om Uw hobby daar ook eens voor te stellen, voor diegenen die onze rubriek niet bekijken. Zelf heb ik ooit wandelende takken gehad en die beestjes hebben hun naam alle eer aangedaan en zijn eens gaan wandelen en nu na 35 jaar zijn ze nog steeds niet terug.
zaterdag 19 augustus 2006 - 07:09
DieTerXz

DieTerXz

Dat had ik nog niet gezien Dirk. Bedankt voor het te zeggen. Ja, wandelende takjes zijn leuk en er zijn duizenden soorten.. Ik heb er op dit moment 1tje op school loslopend gevonden en die heb ik dan maar een tweede thuis gegeven, zij (want mannetjes bestaan niet in gevangenschap) is net volgroeid en kan dus parthenogenetisch (zonder mannetje) voor eitjes gaan zorgen.
zaterdag 19 augustus 2006 - 14:12

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon