Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Omdat straks de bietenoogst er weer aan zit te komen, en ik ook in potten wil gaan bewaren voor later gebruik, vroeg ik mij af of er hier mensen zijn die recepten willen delen om de bietjes zoetzuur in te maken. 'k Heb 't zelf nog niet eerder gedaan namelijk.
rode bietjes koken en pellen, of eerst schillen (kleurt nogal) en dan in kleine stukjes snijden. In bokalen doen.
1/2 l azijn, 400 gr suiker, 55 peperbollen, 15 geneverbessen, 8 kruidnagels
alles samen laten koken.
Zorgen dat de azijn goed blijft doorkoken, al roerend (zodat je alle specerijen geod verdeelt over de potjes) op de reeds gekookte rode bietjes gieten. Vullen tot aan de rand van de confituurbokalen, deksel er op schroeven, 5 min omgekeerd laten staan. Dan gewoon op het aanrecht laten recht staan. Je zult horen dat je deksel een klakkend lawaai maken, ze sluiten zich. die hoeveelheid azijn en zo is voor +- 5 kleine confituurbokalen
Ik zelf hou nogal van frambozenazijn, dus doe ik er van die azijn een klein beetje bij, voor de smaak; durf ook wel de kruidnagel wat verminderen
Ah.....hartelijk bedankt Nigella
Frambozenazijn lijkt me wel bijzonder. Maak je dat zelf, of kun je dat gewoon kopen? Ik ben het nog niet eerder tegen gekomen.
Frambozenazijn kan je probleemloos zelf maken. Daarvoor leg je een portie wat gekneusde
frambozen gedurende een aantal dagen in een pot azijn. Ik gebruik daarvoor witte wijnazijn.
Daarna zeven en je hebt een lekkere frambozenazijn die je goed kan bewaren.
Die van vorig jaar is nog altijd heel lekker.
florentina
Je hebt dan inderdaad wat bezinksel in de fles, maar je moet er niet mee schudden en het allerlaatste
moet je er niet proberen uit te wringen. Eigenlijk doe je net zoals met een fles wijn.
Dergelijke azijn is heel geparfumeerd. Je zou er nog andere aromaten aan kunnen toevoegen.
Persoonlijk heb ik een voorkeur voor de dragon - sjalotcombinatie.