Naanbrood
Voor drie stuks
230gr bloem
1/2 tl zout
15 gr verse gist
4 el lauwwarme melk
1 el plantaardige olie
2 el biologische yoghurt
1 ei
2-3 el gesmolten ghee of boter om te bestrijken
Zeef het meel en het zout in een kom, roer in een kleinere kom de gist romig in de melk en laat dat mengsel 15 min. staan.
Roer het gistmengsel; de olie, yoghurt en het ei door het meel tot een zacht deeg.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak in 10 min tot een glad en elastisch deeg.
Doe het in een ingevette kom en dek het af met ingevette plastiekfolie en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven op de hoogste stand, tenminste 230° en verwarm drie bakplaten.
Verdeel het deeg in drie ballen, dek twee ballen weer af en rol de derde uit tot een traanvorm van 25 cm lang en 13 breed en 5mm dik.
Verwarm de grill op de hoogste stand en bak de naan 3-4 min op de hete bakplaten tot het brood begint op te bollen.
Bestrijk de naan met ghee of boter en serveer het brood warm.
(ghee is geklaarde boter)
Voila, veel succes!
Groetjes
Ann