menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Naam brood

Ga naar meest recente reactie

lisa

Lisa

heeft mischien iemand het recept voor het naam brood uit india?
ik heb het in de supermarkt gekocht het is zo lekker ,hmm,en nu wil ik het zelfs bakken,

lieve groetjes lisa
zaterdag 21 juli 2007 - 23:25
annd6

Tekst aangepast

Annd6

Naanbrood
Voor drie stuks

230gr bloem
1/2 tl zout
15 gr verse gist
4 el lauwwarme melk
1 el plantaardige olie
2 el biologische yoghurt
1 ei
2-3 el gesmolten ghee of boter om te bestrijken

Zeef het meel en het zout in een kom, roer in een kleinere kom de gist romig in de melk en laat dat mengsel 15 min. staan.
Roer het gistmengsel; de olie, yoghurt en het ei door het meel tot een zacht deeg.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak in 10 min tot een glad en elastisch deeg.
Doe het in een ingevette kom en dek het af met ingevette plastiekfolie en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Verwarm de oven op de hoogste stand, tenminste 230° en verwarm drie bakplaten.
Verdeel het deeg in drie ballen, dek twee ballen weer af en rol de derde uit tot een traanvorm van 25 cm lang en 13 breed en 5mm dik.
Verwarm de grill op de hoogste stand en bak de naan 3-4 min op de hete bakplaten tot het brood begint op te bollen.
Bestrijk de naan met ghee of boter en serveer het brood warm.
(ghee is geklaarde boter)
Voila, veel succes!
Groetjes
Ann
zondag 22 juli 2007 - 09:53
Jeannette1

Jeannette1

Hai Ann, bedankt voor dit recept, ik had een ander recept maar dat smaakte helemaal NIET.

Heb het dus ook niet bewaard, maar deze recepten van jou en anderen van het Forum, hebben wij in een map gedaan.

Gisteren de appaltaart gebakken van gewone bloem, GEEN zelfrijzend bakmeel.

Voor mij iets te zoet, maar hij was heerlijk!!!

Groetjes, Jeannette
zondag 22 juli 2007 - 13:02
annd6

Annd6

Graag gedaan Jeanette!
Die map zal snel een dikkerd worden!
Groetjes
Ann
zondag 22 juli 2007 - 13:44
lisa

Lisa

ann, bedankt voor het recept ,zal het morgen meteen uitproberen
het zal zeker goed smaaken
prettige dag nog groetjes lisa
zondag 22 juli 2007 - 13:50
annd6

Tekst aangepast

Annd6

Graag gedaan,
aan broodrecepten hier geen gebrek, ben zelf een fervent broodbakster
Ann
zondag 22 juli 2007 - 13:53
Jeannette1

Jeannette1

Dat is helemaal goed dat ik dat weet Ann!!!

Want Ger bakt wel veel brood in de machine, maar alleen met veel uien (kleingesneden) voor mij.

Wij hebben alleen de gebruikelijke recepten die in dat boekje staan wat bij de machine hoort.

Ik zal goed opletten, of je een recept neerzet bij de recepten!!!

Groetjes, Jeannette
zondag 22 juli 2007 - 20:09
annd6

Annd6

Dat is wel grappig!
Heb net gisteren ook brood gebakken met ui, tijm en bieslook
Vind jij dat niet lekker precies?
Welke broodsoorten heb je wel graag, wie weet heb ik het recept, er zijn zoveel soorten brood!
Groetjes
Ann
maandag 23 juli 2007 - 09:37
Jeannette1

Jeannette1

Hai Ann, ik vind alleen Pesto en Tijm niet lekker in brood, verder eet ik practisch altijd volkorenbrood.

Nu staat er in mijn website een krentenbrood van mijn schoonzus Corrie, als jij dat ziet, kun jij mij dan vertellen of Ger het ook in de broodmachine kan doen, of moet het recept dan veranderd worden???

Het is eigenlijk meer cakekrentenbrood! HEERLIJK!

Je mag ook recepten per email sturen hoor.

Groetjes, Jeannette
maandag 23 juli 2007 - 09:50
annd6

Annd6

Jeanette,
ik heb gekeken maar ik vind het recept van krentenbrood niet
Normaal kan krentenbrood perfect in zo'n broodmachien.
Kan je anders eenliunkje sturen naar het recept? Ik heb alles afgezocht behalve de vleesrecepten
Groetjes
Ann
maandag 23 juli 2007 - 09:58
Jeannette1

Jeannette1

Ik geef je de URL wel even.

Groetjes, Jeannette
maandag 23 juli 2007 - 10:05
lisa

Lisa

ann, kom maar op met de lekkere recepten, zoals je ziet kijken jeannette en ik ermaar uit
nu worden wij proefs in brood bakken

groetjes lisa
maandag 23 juli 2007 - 10:06
Jeannette1

Jeannette1

http://www.jeannettesstek.nl/Recepten/Paasrecepten/Paas-Krenten-Rozijnenbroo.html

Dit is het heerlijke rozijnen/krentenbrood, het stond bij de Paasrecepten!!!

Groetjes, Jeannette
maandag 23 juli 2007 - 10:08
annd6

Annd6

Jeanette,
dat is inderdaad bijna een gebak.
Ik kan me voorstellen dat het wat lastiger is in een machine omdat je het telkens moet instellen.
Je kan telkens een kort mengprogramma nemen en dan weer de volgende ingrediënten toevoegen.
Moet lukken denk ik.
Maar als je een keukenrobot hebt zou ik het daarin doen.

Lisa,
Ik zal strakjes eens een een paar Focaccia recepten erop zetten, dat is heel lekker Italiaans brood dat perfect bij een bbq past. Nu het weer nog

Groetjes
Ann
maandag 23 juli 2007 - 10:17
Jeannette1

Jeannette1

Ja Ann, mocht je de zon ergens tegenkomen houd ik mij wel als 1e aangeboden!!!

Heb mijn armen al wijd open om de zon van je in ontvangst te nemen, hahahaha

Ook je recepten ga ik weer kopieren en in de map doen, Ger gaat alles dan weer heerlijk uitproberen!

Vast bedankt voor alles!!!

Groetjes, Jeannette
maandag 23 juli 2007 - 10:23
annd6

Annd6

Tania,
ik heb je een berichtje teruggestuurd!


Jeanette,
die zon.....ik doe mijn best

de recepten, zo rap ik kan

Groetjes
Ann
maandag 23 juli 2007 - 11:25
Jeannette1

Jeannette1

Dank je wel Ann!

Groetjes, Jeannette
maandag 23 juli 2007 - 11:41
annd6

Annd6

Voila, drie soorten focaccia, laat me weten of jullie ze lekker vinden
Groetjes
Ann
maandag 23 juli 2007 - 15:30
Jeannette1

Jeannette1

Ben net terug van weggeweest, hebben de zaadjes gepost!!!

Maar nu ga ik ze fijn kopieren en dan heeft Ger nog iets te doen!!!

Groetjes en bedankt, Jeannette
maandag 23 juli 2007 - 16:59

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon