menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bosbessenlikeur

Ga naar meest recente reactie

Victor44

Victor44

Ik heb dit jaar weer wat blauwbessen te veel om er steeds confituur van te maken.Daarom zou ik ze eens willen verwerken tot een likeur.Kent er iemand een lekker recept?
Beste dank
Victor
maandag 2 juli 2007 - 05:15
Bowie

Tekst aangepast

Bowie

Blauwe bessen likeur

Vul een grote zuurtjesfles of weckfles met bessen. Doe er per 500 gram bessen 200 gram suiker overheen (kandij suiker is het lekkerst). Giet er nu zoveel brandewijn overheen tot de bessen onder staan doe er nog een pijpje kaneel bij en sluit de fles goed af. Na enkele dagen al begint de brandewijn rood te kleuren, maar oefent u nog enkele maanden geduld tot de smaak volledig ontwikkeld is. Met de winterfeestdagen heeft u een tongstrelende likeur!! (roer de hard geworden bessen eens door een cakebeslag, heerlijk).

bron: http://www.greftenhoeve.nl/Recepten.htm#Likeur

Er staan nog heel wat recepten met blauwe bessen.

Nog een hele hoop andere recepten: http://www.pollekamp.nl/recepten.htm
maandag 2 juli 2007 - 05:24
jdcoster

Jdcoster

Als je een bodempje van die likeur in een karaf giet en je doet daar een fles droge witte wijn boven op, heb je een heerlijke kir.
Dat wordt hier al jaren zeer gewaardeerd in de familie. Ook met de likeur van braambessen trouwens.
Proost
maandag 2 juli 2007 - 06:29
Victor44

Victor44

Hartelijke dank voor jullie reactie,ik zal het allemaal eens uitproberen.Mijn vrouw 's familie is nogal groot,dus zullen er wel proefpersonen genoeg zijn,de flessen zullen wel leeggeraken!
Grtjs Victor
maandag 2 juli 2007 - 22:43
Bowie

Bowie

Ik wil anders ook wel voor proefkonijn spelen hoor!!
dinsdag 3 juli 2007 - 07:01
Nigella

Nigella

Het volgende is een schitterend recept en wij hebben het door de grote hoeveelheid aan rode bessen ook al met rode bessen gemaakt, ik heb het zelfs leiver dan met aardbeien. Misschien is dat met bosbessen even lekker
wij hebben het ook reeds met gewone witte wijn geproefd en lekker

Aardbei-aperitief

1 kg reeds gekuiste aardbeien
150 gr witte candysuiker (Delhaize hebben ze dat)
1 l Wodka

reeds gewassen en gekuiste aardbeien in 4 doen
alles samen in bokaal doen, afsluiten
en drie weken laten staan

het geheel na drie weken 2 x zeven (aardbeien weg doen)

in flessen gieten en afsluiten met een deksel

Voor je het verbruikt , de fles aardbeiwodka in de koelkast plaatsen
1/3 van een glas er mee vullen en dan aanvullen met champagne of schuimwijn
dinsdag 3 juli 2007 - 17:25
Victor44

Victor44

Muchas gracias Nigella!
grtjs Victor
woensdag 4 juli 2007 - 23:20

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon