Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb dit jaar weer wat blauwbessen te veel om er steeds confituur van te maken.Daarom zou ik ze eens willen verwerken tot een likeur.Kent er iemand een lekker recept? Beste dank Victor
Vul een grote zuurtjesfles of weckfles met bessen. Doe er per 500 gram bessen 200 gram suiker overheen (kandij suiker is het lekkerst). Giet er nu zoveel brandewijn overheen tot de bessen onder staan doe er nog een pijpje kaneel bij en sluit de fles goed af. Na enkele dagen al begint de brandewijn rood te kleuren, maar oefent u nog enkele maanden geduld tot de smaak volledig ontwikkeld is. Met de winterfeestdagen heeft u een tongstrelende likeur!! (roer de hard geworden bessen eens door een cakebeslag, heerlijk).
Als je een bodempje van die likeur in een karaf giet en je doet daar een fles droge witte wijn boven op, heb je een heerlijke kir. Dat wordt hier al jaren zeer gewaardeerd in de familie. Ook met de likeur van braambessen trouwens. Proost
Hartelijke dank voor jullie reactie,ik zal het allemaal eens uitproberen.Mijn vrouw 's familie is nogal groot,dus zullen er wel proefpersonen genoeg zijn,de flessen zullen wel leeggeraken! Grtjs Victor
Het volgende is een schitterend recept en wij hebben het door de grote hoeveelheid aan rode bessen ook al met rode bessen gemaakt, ik heb het zelfs leiver dan met aardbeien. Misschien is dat met bosbessen even lekker wij hebben het ook reeds met gewone witte wijn geproefd en lekker
Aardbei-aperitief
1 kg reeds gekuiste aardbeien 150 gr witte candysuiker (Delhaize hebben ze dat) 1 l Wodka
reeds gewassen en gekuiste aardbeien in 4 doen alles samen in bokaal doen, afsluiten en drie weken laten staan
het geheel na drie weken 2 x zeven (aardbeien weg doen)
in flessen gieten en afsluiten met een deksel
Voor je het verbruikt , de fles aardbeiwodka in de koelkast plaatsen 1/3 van een glas er mee vullen en dan aanvullen met champagne of schuimwijn