Voor jou gevonden in "mijn documenten" onder de map "recepten om eens te proberen"
Ingrediënten
1 bleekselderij
1 grote bloemkool
2 uien
1 groene sla
50 gr kervel
80 gr boter
2 of 3 grote aardappelen
Peper
Zout
Bouillon of water met een bouillonblokje
Bereiding:
Versnijd de groenten, stoof ze deels in de boter aan en laat ze eventjes uitzweten
Overgiet ze met de bouillon of het water met het bouillonblokje, voeg de aardappelen toe, breng het geheel aan de kook en laat alles zachtjes gaar worden
Kook intussen de resterende bloemkoolbloempjes in licht gezouten water gaar
Hak de kervel fijn
Draai de soep door een roerzeef en kruid haar met peper en zout
Werk af met de gekookte bloemkoolbloempjes en de gehakte kervel
Je moet er dan wel selder, sla en kervel bij doen schetebese maar je hebt dan toch geen room of eieren gebruikt en daar was't om te doen dacht ik hé ?
Of het dan nog "bloemkoolsoep" is en geen "groentesoep" weet ik niet , zelf nog niet geprobeerd....
Als ze klaar is, mail dan eens een bordje soep door, dan kan ik ook eens proeven
Groetjes, Gert