Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Inderdaad kunnen ze ingevroren worden.Snij ze in stukjes van 1cm,dan 3min in kokendwater,vervolgens afkoelen in koud water ,laten uitdruipen en in diepvrieszetten. Zo doen wij het hier al jaren. hier worden ze klaargemaakt door eerst een ajuin te bakken,en er dan een roomsaus(weliswaar Alpro)aan toe te voegen,maar je kan ook gewoon een witte saus of echte roomsaus maken en dan hierin je afgekookte bonen doen. Zeer lekker! Vergeet wel niet je gekookte bonen even onder koud water te spoelen,kwestie van ze mooi groen te hebben.
Victor,bedankt voor je reactie.Ik denk dat ik mij niet goed heb uitgedrukt.Het zijn van die dikke bonen waarvan je de peulen moet verwijderen.Labonen of zo iets.Groetjes
Jahoor,ik versta je wel het zijn inderdaad labbonen.Je moet die niet peulen ,maar gewoon in stukjes snijden zoals ik je het heb uitgelegd. Probeer maar eens!!!
Ik kan niet volgen.
Wat is een labboon?
Da's toch geen snijboon hé.
Pfff ik denk da'k ze niet ken.
Nog nooit een pakje gezien waar labboon op staat.
Of komt dat uit nederland, want daar kan je wel andere groenten kopen dan hier.
Neen Adrienne,in Nederland worden ze misschien ook tuinbonen genoemd. Snijbonen zijn nog iets anders. Tuinbonen worden al vroeg voorgezaaid in potjes en kunnen ook tegen een beetje kou,ze zijn sterker ertegen dan andere boontjes en worden anders bereid. Apropos, jij bent toch van Geel niet? Daar moeten ze ze toch wel kennen!Kijk maar eens in de zaadcatalogussen daar vind je ze alvast.
Nee, niet echt!
Wij halen ons tekort aan stro in diest, en bietenstaartjes in het suiker fabriek!!!
Dus dat weet ik tamelijk goed zijn.
hoelang ik erover doe weet ik wel niet.
je begint inderdaad met jonge tuinbonen in zijn geheel en niet de oudere bonen die je dan moet doppen en blancheren en pellen..
gewoon zoals gewone boontjes de uiteinden verwijderen,in stukjes snijden
olijfolie in een pan,dikke in blokjes gesneden ui aanfruiten
dan de gesneden tuinbonen erbij en samen fruiten
zout erbij effe roeren en dan blikje tomatenpuree toevoegen,blussen met wat water( ze mogen niet onderstaan maar moeten er beetje mee sudderen) deksel op de pot vuur laag en gaar laten worden(ze blijven dan natuurlijk niet meer heldergroen)
beetje laten afkoelen voor je het serveert,besprenkel net voor het eten met citroensap
lekker met stokbrood en een salade erbij.....( ben de enige thuis die tuinbonen lust,de gekken)