Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb nu kruisbes/stekelbessen geplukt waar ik confituur van wil maken. Mijn ervaring vorige jaren was dat die bessen zich moeilijk mengen met de geleisuiker. Dus vorig jaar heb ik elke bes één voor één doorgeknipt met een schaar. Daar ben ik dus wel eventjes mee bezig.
Is er geen eenvoudige manier om de bessen te pletten vooraleer ze te mengen met de geleisuiker? Ik dacht een tuinzeef te kopen en de bessen daar tussen te duwen of met een keukenrol maar dat wordt een smurrie.
Ik ben nu een test aan het doen om ze eerst te doen invriezen misschien dat ze door te vriezen kapot gaan.
Iemand betere ideeën?
Bedankt alvast voor de reacties
@Patrikc
Dit heb ik ik ongeveer, maar ik gebruik het voor mijn rode bessen om gelei te maken, maar als ik misschien de zeef verwijder lukt dat misschien wel, zal ik eens proberen.
@LT
Inderdaad zo'n pureestamper dat ik daar zelf niet aan dacht, dat lijkt me het eenvoudigste.
Mijn opties:
- snijden => vijgen
- invriezen (doet vruchten sneller barsten) => stekelbessen
- pureren => stekelbessen, bosbessen, vijgen
- met de mixer erdoor wanneer het warm is. => perziken / peer / mirabel ....
Voor siropen of gelei werkt je best met een ontsapper.... (druiven, aalbessen, maar werkt ook voor stekelbessen)