menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Hoe kan men best bessen pletten?

Ga naar meest recente reactie

vdb0

Vdb0

Ik heb nu kruisbes/stekelbessen geplukt waar ik confituur van wil maken. Mijn ervaring vorige jaren was dat die bessen zich moeilijk mengen met de geleisuiker. Dus vorig jaar heb ik elke bes één voor één doorgeknipt met een schaar. Daar ben ik dus wel eventjes mee bezig.
Is er geen eenvoudige manier om de bessen te pletten vooraleer ze te mengen met de geleisuiker? Ik dacht een tuinzeef te kopen en de bessen daar tussen te duwen of met een keukenrol maar dat wordt een smurrie.
Ik ben nu een test aan het doen om ze eerst te doen invriezen misschien dat ze door te vriezen kapot gaan.
Iemand betere ideeën?
woensdag 3 juli 2019 - 10:06
LT

LT

Of zoals met druiven...Blote voeten
woensdag 3 juli 2019 - 15:05
LT
woensdag 3 juli 2019 - 15:07
vdb0

Vdb0

Bedankt alvast voor de reacties
@Patrikc
Dit heb ik ik ongeveer, maar ik gebruik het voor mijn rode bessen om gelei te maken, maar als ik misschien de zeef verwijder lukt dat misschien wel, zal ik eens proberen.

@LT
Inderdaad zo'n pureestamper dat ik daar zelf niet aan dacht, dat lijkt me het eenvoudigste.
donderdag 4 juli 2019 - 12:57
baloe

Baloe

Mijn opties:
- snijden => vijgen
- invriezen (doet vruchten sneller barsten) => stekelbessen
- pureren => stekelbessen, bosbessen, vijgen
- met de mixer erdoor wanneer het warm is. => perziken / peer / mirabel ....
Voor siropen of gelei werkt je best met een ontsapper.... (druiven, aalbessen, maar werkt ook voor stekelbessen)
dinsdag 16 juli 2019 - 13:58

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon