menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Slasoep van Lacegarden

Tomateboer

Tomateboer

ik kan jullie geen preciese gewichten geven, ik kook
altijd op het gevoel af
een ijsberglas en een krulsla
spoelen en in stukken "trekken" niet snijden
een paar sjalotjes , snipperen en aanstoven in half
boter half olie
daar de slabladeren bijdoen
daar bij een paar jonge worteltjes(gele - mauve-
witte)
een teentje look
een jonge aardappel in stukjes
een jonge prei een beetje(klein beete selder)
alles goed stoven
daar giet ik zelf getrokken kippenbouillon over( die
ontvet ik en steek ik dan in dozen in de diepvries)
laten koken, niet te lang
met de mixer doordoen
peper en zout(grof zeezout) bijdoen
juist voor het opdienen doe ik er zelf geraspte
parmezan bij(ik koop altijd een stuk en rasp zelf) die
in zakjes die nemen de buitenkanten mee)

dat is alles

Rita kan het bericht niet zelf plaatsen,daarom doe ik het.
Dus hierbij,...
grt in naam van Rita,...
zaterdag 1 juli 2006 - 20:22
andre

Andre

Misschien kan je ook nog kok worden
andre
zaterdag 1 juli 2006 - 23:07
Tomateboer

Tomateboer

Wie weet!!!
Maar die soep is gewoon heerlijk,echt waar!
En ik heb er al veel gegeten(of gedronken?,... )
Niet Rita?
grt
zaterdag 1 juli 2006 - 23:19
lacegarden

Lacegarden

in de winter doe ik zo een bokaal open en doe er dan , zoals bij ajuinsoep geraspte kaas over en laat dat gratineren in de oven

vandaag gaan we mauve koolrabi eten, ik heb dat nog nooit geproefd, ik ben eens benieuwd

wat wel aan te raden is dat zijn die kleurenmengeling van worteltjes die ik aangekocht heb bij Baumaux in Nancy
(witte, gele, mauve en gewone)
maar de smaak is veel meer uitgesproken dan gewone wortels
zondag 2 juli 2006 - 08:20

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon