Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Halveer de witlofkroppen over de lengte.
Bak deze in boter met toevoeging van een scheutje water op een zacht vuurtje , onder een deksel gaar.
Doe de drie eieren in een shaker.
Voeg hier aan toe een scheutje melk (of creme fraiche)
2 lepels ketjap
lepeltje mosterd
zout en peper
Na goed shaken , dit mengsel over de witlof in de pan gieten en onder een deksel laten stollen
Het mengsel moet tussen de witlof de bodem raken.
Graag wil ik het even hebben over deze topic.
Het is heel sympathiek van WielS om dit met ons te delen en het zal vast ook wel heel lekker zijn, maar volgens mij zou dit toch in de rubriek "koken uit eigen tuin "..moeten staan.
Deze rubriek is toch niet bedoeld om recepten uit te wisselen, maar om iets te vragen of te vertellen over bloemen en planten.
Ik hoop niet dat WielS mij dit kwalijk neemt. Het is niet kwaad gemeend. En ik hoop dat hij nog veel fijne recepten plaatst op de plek die daarvoor is bedoeld.
Lotje is er blij mee!!!
@Roelie: De titel van de rubriek is niet zo aansprekend voor degene die geen moestuin hebben...., dus zo af en toe eens een lekker hapje op deze plek is als een zonnetje op een grauwe dag.
Me dunkt dat de witlof in bladerdeeg reacties heeft opgeleverd, terwijl dat gewoon op het 'juiste' adres "koken uit eigen tuin" stond. Vond je de aandacht daar te gering?
@Dunya; Sauce Soja is hetzelfde als Ketjap, ook in 2 variëteiten: zout en zoet,.. is dat wellicht beter bekend in België?
Hier in Fr. is Ketjap n.l. ook onbekend, maar de sauce Soja is overal verkrijgbaar.
Daar kunnen we helemaal inkomen Wiel en zijn zeer content met je recepten en.........in de juiste rubriek kunnen we ze later altijd makkelijk terugvinden!