Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De bladerdeeg evt. ietsje uitrollen
Witlofkroppen over de lengte doorsnijden
Het rauwe witlof omwikkelen met een plakje ham en kaas
Dit rolletje op de bladerdeeg leggen .
De randen v/d deeg wat nat maken en dichtvouwen, druk de naden goed aan.
Leg ze op een ingevette ovenschaal of bakplaat.
Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei en nog een keer voor het in de oven brengen
Plaats ze in de oven bij 200 graden
Na 30 minuten zijn ze knapperig en mooi bruin gaar.
Ja!!! en dan i.p.v. ham een paar kruimeltjes Roquefort ( of een andere blauw-schimmelkaas) er tussen rollen...Jammie!jammie!!
Lotje gaat er van kwispelen
zelf bladerdeeg maken voor " een vlug klaar " gerecht is natuurlijk
geen optie .
maar je hebt ook verse bladerdeeg op een rolletje , ik gebruik dat wel eens
als taartbodem .
Ik heb me mis uitgedrukt. Ik gebruik vers bladerdeeg op een rolletje maar ik heb er altijd enkele in de diepvries zitten . dus zei ik diepvries bladerdeeg Sorry
sophora
Geen probleem Sophora , nu ga ik dat daar ook mee proberen .
Gisteren heb ik nog zo'n rolletje gebruikt om een frangipanetaart te bakken .
Ook poepsimpel , vlug klaar en een reuze taart .
200 gr boter - 250 gr suiker - 3 eieren - 2 lepels melk -100 gr gemalen amandelen
30 gr kokos - 200gr zelfrijzende bloem - amandelextract (= klein flesje van Dr Oetker )
abrikozenconfituur - bladerdeeg - bakvorm van 30 cm doormeter .
Bereiding .
Smelt de boter .
Roer al de bestanddelen erdoor .
Dan het bladerdeeg in de bakvorm en het bereide deeg er boven op .
45 minuten in voorverwarmde oven van 200 à 220 °
op warme taart de abrikozenconfituur strijken en laten afkoelen .
Dan bestrijken met glazuur ( indien gewenst )
Hiervoor bloemsuiker oplossen in een weinig water en citroensap .
Deze middag het witlof in bladerdeeg klaar gemaakt .
Voor mijn oven ( elke oven is iets anders ) was 30' op 200 graden
niet voldoende .
Graden omhoog en ze laten staan tot ze mooi goudbruin gebakken waren .
Lekker , samen met een aardappelpuree .
Ik heb een ronde taartbodem van bladerdeeg gebruikt , toch niet zo handig
die ronde vorm .
Volgende keer gebruik ik de vierkante of rechthoekige vellen bladerdeeg .