Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
30 gram vers geplukte bloesem van seringen (ik heb paarse gebruikt voor de kleur maar u kunt ook witte seringen gebruiken) 250 milliliter room 3 eieren (eiwit en dooier gesplitst) 125 milliliter honing snuifje zout
bereiding Was de bloesem van de seringen in koud water en verwijder eventueel stof en insecten. Doe de bloesem in een sladroger en zwier in een rustig tempo zodat het teveel aan water verwijderd wordt. Neem wat keukenpapier of een keukenhanddoek en leg hier de bloesem op en laat de bloesem nog even drogen. Doe de bloesem daarna in een schaal en voeg de room toe. Roer alles goed door elkaar en dek de schaal af met vershoudfolie. Zet de schaal in de koelkast en laat dit 24 uur staan. Neem een neteldoek en span deze over een grote schaal. Giet hier het room-bloesemmengsel in en laat het zo lang mogelijk staan totdat alle room door de neteldoek loopt. Wring de neteldoek nog eens goed uit en klop daarna de room totdat deze stijf is. Bewaar de bloesem. Zet de room even in de koelkast. Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop het eiwit, samen met een snuifje zout, tot het stijf is. Zet ook het eiwit in de koelkast. Neem de honing en de eidooiers en een rvs schaaltje. Zet een pan met water op en breng dit aan de kook en zet het vuur laag zodat het water zachtjes kookt. Zet het rvs schaaltje met de honing en eidooiers boven op de pan met water. Klop met een klopper de honing en de eidooiers, terwijl het mengsel warm blijft bovenop het gekookt water, totdat het mengsel wat dikker en luchtiger wordt. Voeg de bloesem toe en roer nog 1 a 2 minuten door. Doe alles in een vergiet en duw met een lepel het honing-eierdooier mengsel goed door zodat in de vergiet alleen nog maar de bloesem blijft liggen, Plaats het rvs schaaltje in een pan met ijskoud water (voeg eventueel was ijsklontjes toe) en roer totdat het mengsel afgekoeld is. Voeg het room-bloesemmengsel door het eidooier-honingmengsel. Spatel alles goed door en neem 6 glazen schaaltjes. Verdeel de parfait over de schaaltjes en zet de schaaltjes voor minimaal 4 uur in de koelkast. ( wecken online )