Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
weer wat bij elkaar geflansd dat blijkbaar lekker was
Nodig - een bladerdeegtaartbodem - 2 venkels - een 20-tal pistachenoten (mogen gerrosterde en gezouten zijn tenzij je niet veel zout mag eten) - 125 ml room (mag gerust soyaroom of magere room zijn) - 3 eieren - 250 gr geitenkaas (van die droge die je kunt verkruimelen is makkelijkst) - een scheutje Ricard of Pastis of Ouzo (anijsaperitief)
Hoe maak je het klaar - oven op 220° voorverwarmen -venkel schoonmaken en in kleine stukjes snijden - in stomer laten gaar worden en dan goed laten uitlekken - bladerdeeg in taartvorm doen - pistachenoten pellen en ook bruin vellekes verwijderen, fijn hakken - hele eieren met mixer los kloppen - room er bij doen en ook scheutje anijsdrank
- venkel en gehakte noten mengen en op taartbodem doen - hierover de mengeling van ei, room + peper (geen zout als het gezouten pistachenoten zijn) - dan verkruimel je de geitenkaas hierover
20-25 min. in de oven op 220°
als je wil kun je er ook een beetje gerookte zalm in stukjes bij doen maar dan zeker geen zout; maar je zou er ook hesp kunnen bij doen
deze middag gemaakt, maar enige wijzigingen aangebracht, ja die eeuwige cholesterol problemen hé en die weegschaal!!! ik heb cocosmelk uit een blik genomen, en dat gaat zeer goed. het was heel lekker bedankt
Rita, cocosmelk is heel vet en niet geschikt voor een cholestorolarm dieet. Soyamelk is beter. Dit heeft de dietiste aan mijn man vertelt omdat hij na zijn hartoperatie cholesterolarm moet eten.
Tine, dat wist ik niet, chance dat ge mij dit zegt. Ik gebruik dat zeer veel. Heeft uw man zijn dietiste bepaalde zaken afgeraden met olijfolie, dat gebruik ik nu ook ipv dieetmargarines, maar in beperkte hoeveelheden. Tine, ik heb ooit via Seniorweb.nl een site gevonden in nederland over voeding , daar stonden ook veel dieten op, maar ik weet echt de naam van de site niet meer. groetjes rita
Rita, alle vloeibare olieën zijn gezond. Er is nu ook een nieuwe olie in de handel, Rijstolie en die schijnt heel goed te zijn. Als je de recensies daarover op het net leest, is dat de beste olie ter wereld. Of dat waar is weet ik niet.Ik gebruik die nu als ik Aziatische gerechten maak, met de olijfolie maak ik vooral mediterrane gerechten en salades en zonnebloemolie gebruik ik om te frituren. Wat een opsomming hè? De website zal ik proberen te vinden. Je hoort wel van me.
Rita, als je op google intypt: seniorenweb dieeten, dan heb je een keur aan sites en ik denk dat je dan het beste LEKKER ETEN EN DRINKEN kunt aanklikken, daar staat van alles over cholesteroldieeten in.
Ik gebruik soms ook wel cocosmelk hoor. Dat is vaak in de Aziatische keuken onmisbaar.De dietiste zei trouwens : Je moet ook kwaliteit van leven hebben. Dus zo nu en dan "foute"dingen eten is niet zo erg zolang je maar maat weet te houden.