menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

De vijand opeten

Ga naar meest recente reactie

LauraK

LauraK

Er is hier al veel geschreven over de grote tuinplaag zevenblad, en ook over het
feit dat de jonge blaadjes ervan eetbaar zijn, net als spinazie. Aangezien ik de
strijd met het zevenblad regelmatig aan moet gaan, besloot ik het dan maar eens
op het menu te zetten, in het kader van "If you can't beat it, eat it."

Allereerst een vergiet vol jonge blaadjes van het zevenblad geplukt.
[afbeelding verwijderd niet-https]
Blaadjes in koud water gewassen, uit laten lekken en grof gesneden.

Een flinke ui gefruit:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Gesneden zevenblad erbij, nog even doorbakken, peper, zout en verkruimelde
geitenkaas erbij gedaan:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Een flinke schep op een vel ontdooid bladerdeeg leggen, dat dichtvouwen en
aandrukken met een vork:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Helaas geen ei(geel) om het bladerdeeg mee te bestrijken:
[afbeelding verwijderd niet-https]

Maar het eindresultaat mocht er toch wel wezen, en het smaakte voortreffelijk,
lekkerder zelfs dan met spinazie!
[afbeelding verwijderd niet-https]

Groeten van Laura.
zondag 20 mei 2012 - 19:52
lentemode

Lentemode

Schitterende reportage, Laura !

Je zou er bijna spijt van krijgen dat er geen zevenblad in de tuin staat...

Maar wat staat er hier wel in de ijskast ???
Enkele kleine bokaaltjes met daslookpesto, recht uit de hof...
Die daslook zaait zich toch elk jaar vrolijk uit...

Groetjes,
Mia
zondag 20 mei 2012 - 21:01
minouke

Minouke

Je zou er bijna spijt van krijgen dat er geen zevenblad in de tuin staat...

Mia, komt maar af en breng gans de familie maar mee eten genoeg hier

zondag 20 mei 2012 - 21:37
an

An

Laura ik snap net dat je dat gaat proberen het idee aleen al bah

dan ben ik maar een boer
wat een boer niet kent dat eet ie niet
maar ik ga geen onkruid eten
ik vind het knap dat je het geprobeert hebt en wat zei de res van de fam. er van
het is wel een goeie als je krap bij kas zit moet er niet aan denken geef mij maar spinazie
misschien was dat vroeger ook wel onkruid.
net als de aard waar ze toevallig achter kwamen dat het eetbaar was.
maandag 21 mei 2012 - 11:21
Gehenna

Gehenna

Leuke reportage! Ziet er heel smakelijk uit.
In't vervolg eens laten staan ipv altijd uit te trekken. Of nog beter, uitgraven en in een pot steken.

An, toen de boer geen supermarkten had en hij geen commerciële groenten kweekte at hij wel zevenblad. Maar ik begrijp je standpunt, ik eet ook niet alles wat eetbaar is hoor. Brrr, daar zitten dingen bij ... liever niet op m'n bord. Ik verga nog liever van de honger
maandag 21 mei 2012 - 15:41
Druid

Druid

Mooi gedaan
maandag 21 mei 2012 - 16:44
LauraK

LauraK

Iedereen vond het heel erg lekker, en ik heb vooraf gewoon verteld wát erin zat.
Voor herhaling vatbaar!

Een vriendin van me was heel verrast dat je het kon eten, en ze heeft er ook iets
lekkers mee gemaakt met pasta, crème fraîche en eieren.

Groeten van Laura.
maandag 21 mei 2012 - 19:44
an

An

echt laura ik moet er niet aan denken
dinsdag 22 mei 2012 - 11:37
bakbeest

Bakbeest

Lekker he Laura,je kan er ook pesto van maken.Ik heb jou receptje geprobeerd,echt heerlijk! En voor herhaling vatbaar.
Pesto: neem een bakje zevenblad,rasp een stukje oude kaas,maak een teentje knoflook fijn,doe alles in een blender met wat olijfolie,en mix het.Naar smaak kunnen er nog pijnboompitten door.
zaterdag 2 juni 2012 - 19:20

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon