Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Heeft er iemand een goed recept om confituur of gelei te maken van blauwe druiven? Ik heb gisteren gelei via een recept van op het internet uit geprobeert maar het is niet echt goed gelukt. De gelei is wel lekker, maar is niet echt opgesteven.
druiven wassen en koken totdat alles zacht is. Uit laten lekken in een fijne plastiek zeef. Dit duurt erg lang. 750 ml sap/ 1 kg geleisuiker, 1 a 2 citroenen, eventueel wat kruidnagelpoeder OF wat kaneel erdoor doen. En verder heel gewoon volgen wat op het pak met de geleisuiker staat.....
Dank u voor de reactie. Het recept die wij gevonden hadden, vermelde slecht de helft van het gewicht van het sap aan suiker. Dus 1Kg sap = 1/2 Kg suiker. Nu wat smaak betreft vinden wij het zoet genoch, (want ja de druivjes zijn nu super rijp hé), maar de gelei is nogal vloeibaar gebleven. Misschien niet lang genoeg laten koken. Zou dit nog te verbeteren zijn?