Hehe, overschot aan courgettes heb ik ook op het moment, maar ik heb al een soepreceptje gevonden.
Corrie's receptje probeer ik zeker eens uit, want het is niet altijd gemakkelijk om iets origineels te vinden met courgette.
Hier het recept - ongeveer - dat ik gebruikte voor mijn tomatenchutney.
Ik schrijf expliciet ongeveer, omdat op de avond van het toebereiden, de hoeveelheden mij toch niet "je dat" leken, en ik ze aangepast heb.
4 kilo verse tomaten, ontveld en pitjes eruit, in brokjes gesneden
2 grote uien, gesnipperd
3 granny smith of andere zure appelen, geschild, klokhuis eruit, in brokjes
200 g rozijnen
20 g mosterdzaad, gekneusd
een koffielepel currypoeder
een flinke mespunt piment d'espelette of andere scherp chilipoeder
een snuf gemalen kurkuma (= turmeriek, koenjit)
een flinke scheut appelazijn
Keltisch grof zeezout
Alle ingrediënten in een grote kookpot mikken en op een zacht vuurtje laten pruttelen. Als blijkt dat je tamelijk veel vocht hebt, het deksel eraf laten.
Daarna inmaken in gesteriliseerde glazen, zoals in de rest van deze thread reeds beschreven