menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Cantuccini

Anke

Anke

Deze (harde) koekjes zijn makkelijk te maken, en ze bevatten geen vet!

ingredienten:
130g amandelen
250g gezeefde bloem
125g suiker
3/4 tl bakpoeder
2 grote eieren + 1 eidooier
1 extra ei (losgeklopt) om te bestrijken
1/2 tl amandel- of vanille-essence (heb ik nog nooit gedaan, lijkt me overdreven)

Rooster de amandelen even in de oven of in een pan, laat afkoelen en maal de helft tot poeder, de andere helft mag heel grof gehakt worden. Meng de gemalen amandelen met de bloem, suiker en gezeefd bakpoeder. Maak een kuiltje in het mengsel. klop de eieren + dooier los (evt met de essence) en giet in het kuiltje. meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg dan de overige gehakte amandelen toe. Kneed alles goed door elkaar (het blijft redelijk plakkerig, dat is normaal). Maak van het deeg enkele lange platte worsten met een breedte van ong 4 à 5 cm en hoogte 1,5 cm. Leg deze voldoende uiteen op de bakplaat (met folie bekleed) en bestrijk ze met het resterende ei.
Bak 25 min op 180graden (geen hetelucht) tot de rollen lichtbruin kleuren en stevig aanvoelen. Haal het uit de oven en laat even afkoelen. Leg de stukken voorzichtig op een snijplank en snijd nu de worsten in reepjes van 0.5 cm, laat de uiteinden eraf en eet zelf op . Verlaag de oven tot 170 graden. Leg de stukjes met de snijkant boven opnieuw op de bakplaat en bak ze nog 12 min op 170 gr tot ze goudbruin en goed krokant zijn. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

Nog een pluspunt: ze bewaren goed!
Anke
maandag 1 januari 2007 - 16:13

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon