Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik geniet al een tijdje van jullie recepten en daarom is het tijd om iets terug te doen. Deze appelcake wordt sinds jaren in onze familie bereid (doorgegeven van moeder op dochter) en is supervlug klaar.
150 g bloem (gewone bloem,niet zelfrijzend) 150 g suiker 1 zakje vanillesuiker 150 g boter of margarine 3 eieren 2 appels
Smelt de boter, voeg suiker en vanillesuiker toe en goed mengen. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe en meng. Voeg de bloem toe en meng. Voeg tenslotte de eiwitten toe en meng.
Gebruik en ingevette en bebloemde platte vorm. Giet er de helft van het deeg in. Leg de hele vorm vol met appelschijfjes. Bedek de appeltjes met de rest van het deeg.
Mmmmm, klinkt lekker, maar dit vroeg ik me af: geen bakpoeder? En klop je de eiwitten dan op? Anders lijkt het me toch geen zin te hebben van ze te scheiden? Dit is waarschijnlijk een heel vaste cake dan? Anke
Het is inderdaad meer een taartje dan een cake. De eiwitten worden niet opgeklopt en waarom je ze moet scheiden weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb het gewoon twintig jaar geleden zo geleerd en altijd verder toegepast.
Als je het ei-geel en ei-wit apart toevoegd, wordt de taart minder compact. Wanneer je het ei-wit ook nog schuimend opklopt en in een paar slagen door het beslag doet, krijg je meer een luchtige cake. Dus, hoe je het ook doet, lekker is en blijft het.
Zou je die taart ook met bosbessen kunnen maken ? Ik verdraag nl. geen appelen (ik eet enkel bananen en bosbessen - van fruit natuurlijk). Ik heb nog veel bosbessen in de diepvries liggen. Zou ik die dan eerst moeten laten ontdooien en eventueel een beetje opkoken, of zou ik die er zo mogen tussenleggen ? Ik heb in dat verband niet veel ervaring. Hilda
Ik heb geen idee wat het geeft met bosbessen, maar het is het proberen waard.
Een hele leuk taart met bosbessen kan je maken met bladerdeeg of zanddeeg als bodem. De bodem bak je apart. Daarna smeer je een dikke laag banketbakkersroom op de reeds gebakken bodem en die dek je af met een flinke laag bosbessen. Die bosbessen moet je wel koken met wat suiker. Je kan de massa ook dikken met wat gelatine. Je kan de bosbessen ook vervangen door aardbeiden of kersen of om het even welk vers zomerfruit.