Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
dag allemaal, Ik vroeg me af: heeft iemand een goed recept van chocoladesaus? De bedoeling is voor bij het nagerecht te serveren: zelfgemaakte vanilleijs met een warm peertje gekookt in suikerstroop en specerijen en daarbij warme chocoladesaus. Ze mag niet meteen stollen in aanraking met het ijs, en liefst op voorhand te maken. Iemand tips? Tips voor het peertje zijn ook welkom: dat hebben we nog nooit gemaakt... Groetjes en alvast bedankt, Anke
Anke, ik maak mijn peertjes altijd volledig geschild maar ik laat ze geheel. Ik laat een beetje schil rond het steeltje. Het zijn wel kleine peertjes bij mij. Ik kook ze in een rode wijn met kaneel , kruiden die ik toevoeg als ik glühwijn mak. Die staan bij mij wel uren in de oven, maar ik kook op een engels systeem met heel veel ovens op verschillende temperaturen.Voor de chocoladesaus ga ik straks in mijn dessertenboeken zien ik smelt mijn chocolade op de zijkant van mijn fornuis, die mag nl niet verbranden.
ik geef u de saus die ik maak voor bij ijs= dame blanche 200 gr zwarte chocolade= bitter van smaak 250 gr room 1 vanille stokjes dat ik volledig opensnij en het met een scherp mes leeg maak ik breek de chocolade en zet die op de ZIJKANT van mijn AGA dan de room erbij de vanille voorzichtig als het smelt alles goed mengen met een houten lepel je kan er eventueel 10 gr honing bijvoegen
Nu weet ik niet of dit een smaak gaat zijn die jullie lusten, daarom kan je er eventueel honing bijvoegen als het niet zoet genoeg is. Indien je echt zoettekauwen bent dan geen kristalsuiker gebruiken maar poedersuiker, maar heel goed mengen of je krijgt klonters. En let aub op dat er zeker geen verbranding komt van uw chocolade je kan hem ook in een au bain marie zetten maar let dan nog beter op dat er zeker geen water in je chocolade komt want water en chocolade zijn twee vijanden. smakelijk