menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Marsepeintruffels

Ga naar meest recente reactie

Catgarden

Catgarden

Dit recept van marsepeintruffels is wel niet met ingredienten uit de tuin, maar met kerstmis die er aan komt wou ik dit toch plaatsen.
Het is nog leuk ook om samen met de kinderen te maken tijdens de kerstvakantie (dan laat je de vodka eventueel weg)

[afbeelding verwijderd niet-https]
Voor de marsepein :
250 gr gemalen amandelen – 250 gr bloemsuiker – 1 eiwit – 1 koffielepel oranjebloesemwater

Meng al de ingrediënten met elkaar en kneed ze goed.
In vochtig bakpapier wikkelen en gedurende een nacht in de koelkast laten rusten.

Voor de truffels :
500 gr marsepein natuur – 70 gr verse geraspte gember – een snuifje zwarte gemalen peper – 3 koffielepels vodka – 400 gr zwarte chocolade

Vermeng de marsepein met de gember, peper en vodka.
Laat gedurende 30 min. rusten In de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie.
Rol de marsepein in kleine bolletjes en dompel ze in de chocolade.
Laat de truffels uitharden op bakpapier.
Dompel de truffels voor een 2e keer in de chocolade en laat weer uitharden op bakpapier.
woensdag 6 december 2006 - 13:44
Nigella

Nigella

dat moet super speciaal zijn met die gember er bij
bedankt
woensdag 6 december 2006 - 21:21
annd6

Annd6

Mooie foto Catgarden,
ze zien er erg lekker uit!
Ann
woensdag 6 december 2006 - 21:43
Catgarden

Catgarden

Die foto heb ik zelf niet genomen, dat is de foto van bij het recept uit een tijdschrift die ik heb ingescand.
donderdag 7 december 2006 - 06:45
DannyC

DannyC

dus de eerste dag maak je met de eerste ingredienten de marsepein?
Dat is dus ook de marsepein natuur?
donderdag 7 december 2006 - 11:11
Catgarden

Catgarden

Ja de eerste dag maak je dus de marsepein en laat je het een nacht in de koelkast rusten.
De volgende dag gebruik je die marsepein om de truffels mee te maken.
vrijdag 8 december 2006 - 12:43

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon